TV5, Alper Taş'ın katıldığı programı yayından kaldırdı

TV5, Alper Taş'ın katıldığı programı yayından kaldırdı
Alper Taş'ın katıldığı programı kaldıran TV5'in açıklamasında, 'Toplumsal hassasiyetlere öncelik vermeye devam edeceğiz' denildi. Program sunucusu Çağlar Cilara'nın işine de son verildi.

CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş, TV5 kanalında gazetecinin Çağlar Cilara'nın programında "LGBT konusunda onların kendi meclislerinde aldıkları kararları ve sorunlarının takipçisi olacağım. Biz LGBT için söylediklerimizin her zaman arkasındayız. Dün de böyle düşünüyorduk. Bugün de böyle düşünüyoruz. Biz onların insanca yaşamalarını sağlayacağız" dedi. TV5 yönetimi ise programı yayından kaldırma kararı aldı.

Alper Taş'ın programda LGBTİ bireylere yönelik nefret söylemine tepki gösterdiği bölüm şöyle:

Taş'ın bu açıklamalarının ardından hükümete yakın birçok kanal ve sosyal medya kullanıcısı 'TV5 LGBT propagandası yapılyor', 'Erbakan'In kemikleri sızlıyor' şeklin yayın ve paylaşımlar yapınca, Saadet Partisi'ne yakın TV5 geri adım attı. TV5 yönetimi söz konusu programı kaldırdıklarını açıkladı.

TV5 konu hakkında yaptığı açıklamada "Toplumsal hassasiyetleri ve ahlaki değerlerimizi önceleyerek yayınlarını sürdürececeğiz" dedi.

Açıklamada, "Çağlar Cilara ile Gündemdekiler programına konuk olan Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş'ın canlı yayında sarfettiği görüş ve düşünceler hiç bir şekilde TV5'i bağlamaz. TV5'in en temel yayın ilkelerinden birisi de toplumsal hassasiyetler ve ortak değerlerimizdir... Seçim öncesi oluşturulmaya çalışılan algı operasyonlarına fırsat vermemek için TV5 yayın kurulu, söz konusu programı yayından kaldırma kararı almıştır. TV5 bundan önce olduğu gibi bundan sonra da toplumsal hassasiyetleri ve ahlaki değerlerimizi önceleyerek yayınlarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

CİLARA: SORU SORMAYA DEVAM EDECEĞİM

Programının yayından kaldırılmasıyla işten çıkarılan Çağlar Cilara da sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

"TV5 macerası da bitti. Türkiye'de gazeteciler siyasi kutuplaşmanın, kavganın, gürültünün arasında kalıyor. Ben sorumu sorarım, haber çıkarırım, 8 yılda 3 binin üzerinde program yaptım. On binin üzerinde programlarımdan haber çıktı. Soru sormaya devam edeceğim merak etmeyin."

ALPER TAŞ: DOĞRUYU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVUYORLAR

Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş da Twitterdan yaptığı paylaşımda, "Evet sevgili Çağlar...Artık doğru soru soranı da dokuz köyden kovuyorlar. Ama biz onuncu köyü kuracağız. Teşekkürler, sevgiler..." dedi.

 

Öne Çıkanlar