Ücretleri ödenmeyen işçilerin şantiyeye girişi de yasaklandı

Ücretleri ödenmeyen işçilerin şantiyeye girişi de yasaklandı
İnşaat İş Antep'te Green Park Otel inşaatında çalışan 50 işçinin iki aydır ücretlerinin ödenmediğini duyurdu.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) Antep’te yapımı sürmekte olan Green Park Otel’de çalışan 50’ye yakın üyelerinin iki aydır ücretlerinin ödenmediğini ve işçilerin şantiyeye girişlerinin yasaklandığını duyurdu.

Patronun anayasal suç işlediğini söyleyen sendika "Derhal üyelerimizin alacakları olan tüm haklarını tam ve eksiksiz olarak ödemek zorundadır" dedi.

İnşaat İş konuya ilişkin açıklamasında şunlara yer verdi:

"Gaziantep Green Park Otel’de gasp edilen ücretlerimiz derhal ödenmelidir.

Gaziantep’te yapımı sürmekte olan Green Park Otel’de çalışan 50’ye yakın üyemizin iki aydır ücretleri ödenmediği gibi şantiyeye girişleri de yasaklandı.

Gazintep’te yüklenici firma Yeşilyurt İnşaat’a ait olan Green Park Otel’de taşeron firma Nurer Yapı İnşaat bünyesinde çalışan 50’ye yakın üyemizin alacağı ücretler, Yeşilyurt İnşaat ve Green Park Otel’in sahibi Adil Üstündağ tarafından gasp edilmiştir.

Daha önce de sık sık alacak sorunları yaşanmasına rağmen parça-parça da olsa ücretleri ödenen üyelerimizin Şubat ve Mart ayına ait alacakları ödenmemiştir. Taşeron firma Nurer İnşaat patronu ile otel sahibi Adil Üstündağ arasında sık sık yaşanan alacak-verecek problemi üyelerimizi bağlamamaktadır. Üyelerimizin tüm alacaklarından yüklenici firma Yeşilyurt İnşaat’ın ve aynı zamanda otelin sahibi olan Adil Üstündağ sorumludur.

Üyelerimizin alacaklarını ödemediği gibi işten çıkararak polis gözetiminde şantiyeye girmelerini yasaklayan Adil Üstündağ, işçilerin ücretini ödemediği için anayasal suç işlemektedir ve derhal üyelerimizin alacakları olan tüm haklarını tam ve eksiksiz olarak ödemek zorundadır."

Öne Çıkanlar