Ücretlerini alamayan işçiler çatıya çıktı

Ücretlerini alamayan işçiler çatıya çıktı
Dekorist Mimarlık bünyesinde Acıbadem İş Bankası Blokları’nda çalışan inşaat işçileri ücretleri için çatıya çıktı.

Dekorist Mimarlık bünyesinde bulunan Acıbadem İş Bankası Blokları’nın mantolama işinde çalışan 10 inşaat işçisi ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle direnişe geçti.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) konuya ilişkin yaptığı açıklamada, işçilerin Kürt olmasından kaynaklı haklarının ödenmediği vurgulandı. 

Açıklamada şunlar dile getirildi:

Dekorist Mimarlık bünyesinde Acıbadem İş Bankası Blokları’nın mantolama işinde çalışan 10 inşaat işçisi arkadaşımız çalıştıkları Dekorist Mimarlık tarafından gasp edilen ücretlerini alamayınca direnişe geçti.

77 gündür çalıştıklarını ve toplamda alacakları 130 bin liranın sadece 20 bin lirasının ödendiğini ve geri kalan haklarının Kürt olmalarından kaynaklı ‘terörist’ etiketiyle gasp edilmeye çalışıldığını aktaran arkadaşlarımızdan 3’ü, çalıştıkları blokların çatı katına çıkarak eyleme geçti.

Dekorist Mimarlık patronunun geri kalan parayı vermemek için daha önce polis karakoluna giderek işçilere iftira attığı, asılsız şekilde kendisinin de tehdit edildiğini bildirerek işçi arkadaşlarımıza 15 günlük şantiyeye yaklaşmama yasağı aldırdığı öğrenildi. Aynı yöntemlere defalarca baş vuran Dekorist Mimarlık patronu, bu asılsız iddialarla çok sayıda işçi arkadaşımızın da emeğini gasp etmiş, üzerine çöreklenmiş.

Buradan Dekorist Mimarlık patronlarını uyarıyoruz. Arkadaşlarımızın tüm alacaklarını kuruşu kuruşuna ödeyeceksiniz. Kirli ve asılsız yöntemlerle arkadaşlarımızın emeklerini gasp etmenize, mafyatik oyun ve tehditlerle alacaklarının üzerine çökmenize izin vermeyiz, vermeyeceğiz!

 

 

 

Öne Çıkanlar