Ukrayna'da başkanlık adayı ilanla eş arıyor

Ukrayna'da başkanlık adayı ilanla eş arıyor
Şevçenko’nun seçim kampanyası için oluşturduğu internet sitesinde, eş adaylarının doldurması için bir form da bulunuyor.

Ukrayna'da Devlet Başkanı adayı eski Çevre Bakanı İgor Şevçenko sosyal medya hesabından ilanla eş aradığını duyurdu. Şevçenko, üzerinde "Devlet başkanının karısı olmak ister misin? İgor Şevçenko eş arıyor" diye yazan afişi sosyal medya hesabından yayınladı.

Ukrayna Devlet Başkanı adayı İgor Şevçenko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendisi için eş arama kampanyası başlattığını açıkladı.  Sputnik'te yer alan haberde Şevçenko, üzerinde "Devlet başkanının karısı olmak ister misin? İgor Şevçenko eş arıyor" diye yazan afişin fotoğrafını Facebook sayfasından yayınladığı belirtildi.

Şevçenko’nun seçim kampanyası için oluşturduğu internet sitesinde, eş adaylarının kendileri hakkında bilgi girebilecekleri bir form da bulunuyor.

Ukrayna’da devlet başkanlığı seçimleri 31 Mart’ta yapılacak. Merkez Seçim Komisyonu verilerine göre, şu ana kadar Ukrayna devlet başkanlığı için beş aday kayıt yaptırdı: Eski Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı İgor Şevçenko, sosyal demokratların lideri ve Pyoter Poroşenko Bloku üyesi Sergey Kaplin, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) eski Başkanı ve Adalet Partisi Başkanı Valentin Nalivayçenko, Lvov Belediye Başkanı Andrey Sadovog ve Ukrayna Ulusal Yaşam ve Çevre Bilimleri Üniversitesi profesörü Vitaly Skotsik.

Kamuoyu yoklamalarına göre, devlet başkanlığına aday olacağını daha önce açıklayan Batkivşina Partisi lideri Yuliya Timoşenko son birkaç aydır önde görünüyor. Mevcut Devlet Başkanı Pyoter Poroşenko, ikinci dönem başkanlık için adaylığını henüz resmi olarak açıklamadı. Ancak uzmalara göre, Poroşenko’nun politikalarına karşı memnuniyetsizliğin giderek artması sonucu aday olması durumunda ikinci tura kalması bile şüpheli görünüyor. (YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar