Üniversiteye göre ‘soğuk algınlığına kanser teşhisi’nde kusur yok

Üniversiteye göre ‘soğuk algınlığına kanser teşhisi’nde kusur yok
Atatürk Üniversitesi, tedavi sürecinde görev yapan hekimlerin kusurunun bulunmadığını açıkladı.

Erzurum’da yanlış teşhis konmasının ardından kanser tedavisi gören hastayla ilgili açıklama yapan Atatürk Üniversitesi, tanı ve tedavi sürecinde görev yapan hekimlerin kusurunun bulunmadığına kanaat getirildiğini söyledi.

Atatürk Üniversitesi’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, hukuki sürecin ‘titizlikle’ yürütüldüğü belirtildi: "Atatürk Üniversitesi şikayet sonrası süreçte hukuki süreci titizlikle yürütmüştür. Tamamı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp fakültesi hekimlerinden müteşekkil bilirkişi heyeti konuyu incelemiş ve tanı ve tedavi sürecinde görev yapan hekimlerin kusurlarının bulunmadığı yönünde kanaat belirtmişlerdir. Bugün itibarıyla dosya Danıştay incelemesinde olup hukuki süreç titizlikle takip edilmektedir. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü bilirkişi raporuna istinaden konuyla ilgili soruşturmaya gerek olmadığı kararı vermiştir."

İLGİLİ HABER: YANLIŞLIKLA KANSER TEDAVİSİ KONULDU, 4 KEZ KEMOTERAPİ YAPILDI

Erzurum'da, 2015 yılında halsizlik şikayeti ile gittiği hastanede 'lenf bezi kanseri' teşhisi konulan evli ve 4 çocuk babası Yılmaz Kızıloğlu (48)'na 4 kez kemoterapi yapılmıştı. Yılmaz Kızıloğlu ve avukatı, Rektörlüğün soruşturma izni vermemesi üzerine Danıştay'a başvurmuş "Danıştay'a müracaat ettik. Şimdi oradan cevap gelmesini bekliyoruz. Belki benim gibi kanser olmayan birçok kişi kemoterapi alıyordur." demişti.

Kızılığlu'nun avukatı Muhammet Tetikçi ise "Hatalı teşhis ve tedavi sonucunda müvekkilimin kemoterapinin ağır etkilerini görmüş, fiziksel, biyolojik ve ruhsal olarak hatalı kemoterapinin etkilerini halen daha görmektedir. Müvekkilimin saçları ve kaşları dahil, vücudundaki bütün tüyler dökülmüş olup ciddi psikolojik sorunlar yaşamıştır" açıklmasında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar