Ünlülerden Sarı Yelekliler'e destek: Sizinleyiz

Ünlülerden Sarı Yelekliler'e destek: Sizinleyiz
'Sarı Yelekliler' hareketine ünlülerden de destek gelmeye devam ediyor.

ARTI GERÇEK- Fransa’da akaryakıt fiyatlarına gelen zamları protesto etmek için başlayan ve kitleselleşen 'Sarı Yelekliler' hareketine dünyaca ünlü isimlerden de destek gelmeye devam ediyor. 

Dün yüzlerce kişinin gözaltına alındığı Paris'teki eylemlere Amerikalı oyuncu Uma Thurman da katıldı. Thurman eylemden bir kareyi Instagram hesabından paylaştı.

Sarı Yelekliler'e daha önce de Amerikalı oyuncu Pamale Anderson destek vermiş, Twitter’dan yayınladığı mesajda, "Şiddeti hoş görmüyorum. Ama Fransız -ve küresel- elitlerin yapısal şiddeti ile kıyaslandığında, bu insanların şiddeti ve lüks arabaları yakması nedir ki?" diye yazmıştı.

 

 

BARDOT: SİZİNLEYİZ

Eylemlere destek için sosyal medya hesabından paylaşım yapan bir diğer isim de Fransız oyuncu ve hayvan hakları aktivisti Brigitte Bardot oldu. Bardot, eylemlere destek amacıyla sarı yelek giydiği bir fotoğrafını "Sizinleyiz" (Avec vous) notu ile Twitter hesabından paylaştı. 

 

 

BİN 700 KİŞİ GÖZALTINDA

Dün meydana gelen gösterin ardından Fransız yetkililerin açıklamalarına göre bin 700’den fazla gösterici gözaltına alınırken, Fransız Cumhurbaşka Macron’un eylemlerin ardından hafta içi yeni bir vergi indirimi açıklaması yapacağı belirtildi. (YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar