Urfa'daki komşu kavgası Suriyelilere karşı ırkçı saldırıya dönüştü

Urfa'daki komşu kavgası Suriyelilere karşı ırkçı saldırıya dönüştü
Urfa’da iki kişinin hayatını kaybettiği kavga Suriyelilere yönelik ırkçı saldırıya dönüştü. Bir çok iş yerinin camına 'Vallahi billahi Suriyeli değil Urfalıyız' yazısı asıldı.

Urfa'nın Osmanlı mahallesinde Türkiyeli ve Suriyeli komşuların çocukları önceki akşam kavga etti. Kavgada Suriyeli tarafın tüfekle ateş açması sonucu Dağ ailesinden Mahmut ve Mesut adlı kardeşler hayatını kaybederken, üç kişi de yaralandı.

Olayın sosyal medyada yayılmasıyla toplanan kalabalık, Suriyelilere ait ev ve işyerlerini taşladı. Polisin müdahale ettiği saldırı sonrası gözaltına alınanlar oldu.

DÜKKANLARIN CAMLARINA 'VALLAHİ BİLLAHİ SURİYELİ DEĞİL, URFALIYIZ' YAZDILAR

Diken'in aktardığı habere göre, polis bü bugün Suriyeli nüfusun yoğun olduğu semtlerde ve ana caddelerde önlem aldı. Yaşananların ardından kent merkezinde çoğu Suriyeli, kendilerine ait iş yerlerini açmadı. Suriyelilere ait iş yerlerine yönelik zarar verilmesi üzerine bazı esnaflar işyerlerinin camına 'Vallahi billahi Suriyeli değil Urfalıyız' yazısı astı.

IRKÇI SLOGANLARLA SALDIRDILAR

Haşimiye Meydanı ve Atatürk Mahallesi başta olmak üzere birçok bölgede bugün akşam saatlerine doğru toplanan yüzlerce kişi ‘Suriyeli istemiyoruz’ sloganları attı. Kalabalık Suriyelilere ait işyerlerinin camlarını kırarak tahrip etti. Polislerin müdahale ettiği kalabalıktaki bazı kişiler gözaltına alınırken birçok işyerinde hasar oluştu. Gerginliğin devam ettiği kente çevre illerden de takviye polisler gönderildi.

45 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

DHA'nın haberine göre il emniyet müdürlüğü güvenlik şubesi ekipleri, ölümlü kavga sonrası sosyal medyada provokasyon yaptıklarını belirledikleri evlere baskın yaparak 15 kişiyi gözaltına aldı. Eylemler sırasında çevreye saldıran 30 kişi de gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar emniyete götürüldü. Olaylar sırasında, çeşitli suçlara karıştığı saptanan 639 Suriyeli ise Göç İdaresi tarafından sınır dışı edildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar