Üs bölgesi kuşatma altında, Erdoğan Rusya'ya gidiyor

Üs bölgesi kuşatma altında, Erdoğan Rusya'ya gidiyor
Suriye ordusunun cihatçıların kontrolünde olan bir cebi ele geçirdiği, Hama’nın kuzeyindeki Morek kasabasında, TSK gözlem noktalarından birinin kuşatma altında kaldığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 27 Ağustos Salı günü Rusya'ya günübirlik bir ziyaret gerçekleştirecek.

Erdoğan'ın günübirlik Rusya ziyareti, Türk üssünün İdlib'de Suriye ordusunun cihatçılardan temizlediği bölgede kuşatma altında kaldığı döneme denk geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da TSK gözlem noktasının 'mahsur' olmadığını  savunarak "Askerlerimizi kimse mahsur bırakamaz" demişti.

Ancak gelişmeler aksini gösteriyor. 

Suriye ordusu İdlip yakınlarındaki Han Şeyhun kasabasını cihatçılardan temizlerken bölgededoğru ilerleyen bir TSK konvoyuna eşlik eden silahlı bir gruna saldırı düzenlenmişti.

Bugün gelen haberlere göre ise idlib'in güneyinde operasyonlarını sürdüren Suriye ordusu bölgeyi temizlerken TSK'ye ait bir gözlem noktası da ordunun kuşattığı bölgenin içinde kaldı. Suriye devlet televizyonu bölgeden yayınladığı görüntülerde üssün kuşatma altında kaldığını doğruladı.

Suriye ordusu İdlib ve Hama’da Heyet Tahrir el Şam’a (eski adıyla El Nusra) karşı operasyonlar yürütüyor.

Suriye ordusunun silahlı grupların kontrolünde olan bir cebi ele geçirdiği böylece, Hama’nın kuzeyindeki Morek kasabasında, Türkiye’nin Rusya ile Soçi Mutabakatı sonucunda kurduğu gözlem noktalarından biri de  kuşatma altında kaldı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar