Uzun süre Televizyon izlemek kalbi hasta ediyor

Uzun süre Televizyon izlemek kalbi hasta ediyor
Yapılan bir araştırmaya göre, televizyon karşısında oturanlarda kalp rahatsızlığı riski artıyor.

ABD’de Columbia Üniversitesi’nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, uzun süre oturarak televizyon izlemenin, oturarak çalışanlarla kıyaslandığında daha yüksek kardiyovasküler hastalık ve erken ölüm riskiyle ilişkili olduğunu ortaya çıkarttı.

Sputnik’in haberine göre, araştırma günde 4 saat ya da daha uzun süre oturarak televizyon izleyenlerde, günde 2 saatten az izleyenlere göre kalp rahatsızlığı riskinin yüzde 50 yükseldiğini gösterirken; iş yerinde sıklıkla veya hep oturduklarını söyleyenlerin, ‘hiç oturmadıklarını’ ifade edenlerle kıyaslandığında kalp rahatsızlığına yakalanma ve ölüm olasılıklarının artmadığı gözlendi.

‘TELEVİZYON KARŞISINDA YEMEK YEMEK RİSKİ ARTIRIYOR’

Araştırmada, televizyon karşında otururken yemek yemenin kalp sağlığı tehdidini arttıran faktörlerden olabileceği vurgulandı.

Araştırma ekibinin lideri Keith Diaz, ""Bulgularımız, kalp sağlığına gelindiğinde, iş dışında zamanınızı nasıl geçirdiğinizin daha önemli olabileceğini gösteriyor. Uzun sürelerle oturmanızı gerektiren bir mesleğiniz olsa da evde oturmak yerine hareketli olmak kalp hastalığı ve ölüm riskini azaltabilir" dedi.

Uzmanlar araştırma çerçevesinde 3 bin 592 Afro Amerikalıyı 8 buçuk yıl boyunca takip ettiğini belirtti. Araştırmanın sonuçları, Amerikan Kalp Vakfının dergisinde yayımlandı.

Öne Çıkanlar