Valilik, Diyarbakır'a girişleri kısıtladı

Valilik, Diyarbakır'a girişleri kısıtladı
Zülküf Gezen'in cenazesi nedeniyle çeşitli illerden Diyarbakır'a gitmek isteyenler, Diyarbakır Valiliği'nin genelgesi gerekçe gösterilerek askerlerce geri çevrildi.

HDP Bingöl İl yöneticileri ve yaklaşık 150 kişi, sabah saatlerinde Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi'nde yaşamına son veren Zülküf Gezen'in mezarını ziyaret etmek için yola çıktı.

Araçlar Diyarbakır'a doğru ilerlerken 3 kez askerlerce durdurularak kimlik kontrolleri yapıldı. Abalı Jandarma Karakolu'nda bir kez daha durdurulan araçların geçişine izin verilmedi. Aralarında HDP Bingöl Milletvekilli Erdal Aydemir ve Bingöl Belediye Eş Başkan adayları Hişyar Özsoy ve Senem Çakas'ın da bulunduğu gruptan sadece milletvekilleri ve araçlarında bulunan kişilerin geçişine izin verilirken, geriye kalan yurttaşlar, İçişleri Bakanlığı'nın Bingöl Valiliği üzerinden gelen ve içinde Zülküf Gezen cenazesi nedeniyle 'Urfa, Mardin, Elazığ ve Bingöl'den Diyarbakır'a girişin yasaklandığı' ifadesinin bulunduğu genelge gerekçesiyle yoldan geri çevrildi.

İLGİLİ HABER: ZÜLKÜF GEZEN'İN MEZARINI ZİYARET EDEN KİTLEYE SALDIRI

HDP Bingöl Merkez İlçe Eş Başkanı Zeynel Barlas, saat 10.00'da yola çıktıklarını belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Genç ilçesi girişinde tüm araçlar durdurularak kimlik kontrolü yapıldı. Genç çıkışında da aynı muameleyle karşılaştık. Her iki noktada da yarım saat bekletildik. Yine Tapan Tepe Karakolu'nda daha sıkı bir arama ve kimlik kontrolü yapıldı. Bingöl il sınırını geçtikten sonra Abalı Jandarma Karakolunda vekillerin araçları geçti. Geri kalan tüm araçları durdurdular. Geri dönmemiz istendi. Genelge geldiği söylendi."

Genelgenin kim tarafından çıkarıldığını sorduklarını ifade eden Barlas, "Kontrol noktasında bulunan rütbeli astsubay telefonunu çıkararak valilik tarafından kendisine mail olarak gönderilen kararı gösterdi. Kararda Urfa, Mardin, Elazığ ve Bingöl’den Diyarbakır’a girişin yasaklandığını gördüm" diye konuştu.

Barlas, zırhlı araçla yollarının kapatıldığını ve kimlik kontrollerinden sonra geri dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar