Köylüler, dertlerini dinlemeyen valiyi yuhalayıp, AKP ve Soylu'yu suçladılar

Köylüler, dertlerini dinlemeyen valiyi yuhalayıp, AKP ve Soylu'yu suçladılar
Çorum'un Üyük köyü sınırlarında faaliyet gösteren taş ocağının içme sularına ve ekili alanlarına zarar verdiğini söyleyen köylüler valilik önünde toplandı.

Kendilerini ikna etmeye çalışan Vali yardımcısını yuhalayan köylüler, ocağı yeniden işletmeye açan işadamının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası olduğunu öne sürerek, yüzde 99 oy verdikleri AKP’yi eleştirdiler. Uzun yıllar Üyük köyü yakınlarında faaliyette bulunan taş ocağında belirli aralıklarla köylülerin itirazı üzerine faaliyetlerine ara verdi.

Geçtiğimiz aylarda taş ocağının Trabzonlu bir işadamına yeniden kiralanması üzerine köylülerin itirazlarını bu kez mahkemeye taşıdı. Ancak mahkeme köylüleri haksız bularak ocakta yeniden çalışma yapılması yönünde karar verdi.

Kararın ardından bu sabah faaliyete yeniden başlayan taş ocağında iş makinalarını gören köylüler, ocağa giderek duruma engel olmaya çalıştı.

VALİ DE YARDIMCISI DA GÖRÜŞMEDİ

Köylülerin tepkisi üzerine Üyük köyüne çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. İş makinelerinin taş ocağına girmesine göz yuman güvenlik güçleri ile sözlü tartışma yaşayan köylüler, bir sonuç alamayınca Çorum valiliği önüne gelerek Vali Mustafa Çiftçi'ye sorunlarını anlatmak istedi. Vali ile görüşemeyen köylüler sorunlarını gazetecilere anlattı.

Bunu üzerine köylülerin yanına gelen Vali Yardımcısı Recep Yüksel, ocaktaki çalışmaları mahkeme kararı ile başladığı belirterek, köylülere yasal yollardan mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

Şimdiye kadar tüm yasal yolları denediklerini söyleyen köylüler, Vali yardımcısına hiçbir makamın sorunlarına çözüm üretmediklerini dile getirerek vali gelmeden ve kendilerine bir söz verilmeden valilik önünden ayrılmayacaklarını ilettiler. Vali yardımcısınu köylülerin talebini reddetmesi üzerine mağdur köylüler ila Vali yardımcısı arasında tartışma çıktı. Köylülerin tepkisi devam edince Vali yardımcısı makam aracına binerek valilikten ayrıldı.

 

 

AKP'YE YÜZDE 99 OY ÇIKAN KÖYDEN AKP'YE VE SOYLU’YA TEPKİ

Vali yardımcısının gitmesinin ardından tepkilerini gazetecilere anlatan Çorum'un Üyük köylüleri, taş ocağını kiralayan işletmecinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası olduğunu iddia etti:
"Burası her yeni vali geldiğinde tüm itirazlarımıza rağmen yeniden ihale ediliyor ve birilerine peşkeş çekiliyor. Son olarak konu yeniden yargıya taşınmıştı. Geçtiğimiz günlerde yeni bir karar çıktı ve ocakta çalışma yapılması yönünde karar verildi. Ancak biz itiraz ettik. İtirazımız sonuçlanmadan ocakta yeniden çalışmalar başlatıldı. Son ihaleyi ise Trabzonlu olan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası olduğunu öğrendiğimiz bir işadamı aldı. Bu işadamının avukatlığını ise ne gariptir ki AK Parti eski İl başkanını kızı yapmaktadır. Köyümüzün tamamı AK Partili. Yüzde 99 oy verdiğimiz için mi bizi cezalandırıyorlar? Yazıklar olsun elimiz kırılsaydı da oy vermeseydik."

CHP Merkez İlçe başkanı İsmail Kalender ile Çorum Merkez Köyler Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Oral, valilik önüne gelerek köylülerin sorunlarını dinleyince, Valilik tarafından Vali Mustafa Çiftçi’nin köye gelerek köylülerle konuşacağı anonsu yapıdı. 

Öne Çıkanlar