Görevden alınan eş başkanlar: Türkiye darbelerle yönetilemez

Görevden alınan eş başkanlar: Türkiye darbelerle yönetilemez
Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Ertan ve Avcı tepkilerini, 'Türkiye darbelerle yönetilemez. Bu faşist ittifak baskı ve zulümle ömrünü uzatmak istiyor' sözleriyle dile getirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanması kararını görevden alınan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan ile Eşbaşkan Mustafa Avcı, değerlendirdi. Avcı ve Özgökçe, halkın iradesinin gasp edilmesine karşı mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti.

Yapılan işlemin halk iradesinin gaspı olduğunu söyleyen Özgökçe, veremeyeceği hiçbir hesabının olmadığını, bu hukuksuzluğa karşı mücadele edeceklerini ifade etti. Kayyum politikasının asla başarılı olamayacağını ifade eden Özgökçe, "Şahsım adına bu halkın huzurunda kendi adıma veremeyeceğim hiçbir hesap yoktur. Bugün bizi karalamaya çalışanlar bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Türkiye darbelerle yönetilemez" dedi.

'SORUŞTURMAYLA GÖREVDEN ALINDIK'

31 Mart seçimlerinde halkın büyük bir oy oranıyla seçildiklerini hatırlatan Özgökçe, geçen dönemde partilerinin belediyelerine KHK ile kayyum atandığını hatırlatarak,"Ülke, OHAL kalkmasına rağmen, OHAL döneminde çıkarılan KHK’lar ile yönetiliyor. Yıllardır özellikle seçme ve seçilme hakkına dair bir darbe işletiliyor. Türkiye demokrasisi artık ayaklar altında. Partimize, seçmenlerimize yönelik darbe devam ediyor ve pamuk ipliğine bağlı bir süreç, kanun işletiliyor. Çünkü belediye başkanı hakkında bir soruşturma yürütülüyorsa dahi, bir mahkumiyet durumu yoksa görevden alınamaz. Ama hakkımızda yürütülen bir soruşturma sonucunda bu işlem yapılmıştır. Kayyum politikasının halkın nazarında hiçbir geçerliliği yoktur. Hakkımızda milletvekilliği süresi boyunca açılan soruşturmalar gerekçe gösterilmiş, hatta son günlerde hakkımızda AKP'lilerin attığı bazı twitler bile uzaklaştırma gerekçesi sayılmış" ifadesinde bulundu.

'BİZ ASLA BİR AYRIM YAPMADIK'

Bakanlığın gerekçesinde belediyeler arasında ayrım yapılması ibaresinin yer aldığını ve bunu kabul etmediklerini vurgulayan Özgökçe, "Göreve geldiğimiz günden bu yana hiçbir ayırım gözetmeden, ihtiyacı olan herkese imkanlarımız doğrultusunda, bir milyon üzerindeki borç, belediyenin bütün kaynakları kurutulmasına rağmen, elimizdeki imkanları seferber ederek halka hizmeti boynumuzun borcu bildik. Bunu asla parti ayrımı gözetmeksizin yaptık. Bir twit ile başlatılan soruşturma bugün kayyım gerekçesi yapılmıştır. Belediyeye gelir gelmez ilk yaptığımız hizmetlerden biri de AKP’li Gevaş belediyesinin talebi üzerine ilçe çöplüğünü ıslah etmek oldu" diye belirtti.

'KAYYIMLARIN BİR MEŞRUİYETİ YOKTUR'

Yaptıkları tüm hizmetleri halk için yaptıklarını ifade eden Özgökçe, "Atanan kayyumlarla birlikte irademiz kesintiye uğramıştır. Kayyumların asla halkın gözünde bir meşruiyeti yoktur. Aydınlık bir Türkiye geleceği adına bütün demokrat çevrelere, bütün Türkiye halklarına, AKP seçmenine de sesleniyorum; Bugün AKP meclis üyelerinin de meclislerde söz alması engellenmiştir. Artık meclis toplanmayacak ve sadece kayyumun seçtiği belirlediği memurlardan oluşacak bir meclis ile çalışılacak. Bugün yapılan irade gaspı bütün halka yapılmıştır" diye konuştu.

'ZULÜMLE ÖMRÜNÜ UZATMAK İSTİYOR'

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı ise atanan kayyumun hukuka ve vicdana aykırı olduğunu söyledi. Kayyumların önceki pratiklerinin göz önünde olduğunu hatırlatan Avcı, "Onların hiçbir çalışma yapmadan belediyeleri nasıl borç altına soktuklarını gördük. 31 Mart yerel seçimlerde halkımız kayyumlara büyük bir cevap vererek bizleri kendi iradeleri olarak seçti. Göreve geldiğimizden beri herkese eşit hizmet ve halkımızın bize verdiği iradeyi sahip çıkmaya çalıştık. Fakat haksız ve hukuksuz bir şekilde kayyum atandı" dedi.

'DARBEYE HERKES KARŞI ÇIKMALIDIR'

Yaşanan tüm siyasi gelişmelerin kayyum süreciyle bağlantılı olduğunu ifade eden Avcı, "23 Haziran’dan bugüne kadar savaş politikaları yürütmek istediler. Bu faşist ittifak baskı ve zulümle ömrünü uzatmak istiyor. Ama artık bu da fayda etmeyecek. Bizler irademize sahip çıkacağız. Bu ülkede baskı son bulana, barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük olana kadar mücadelemiz sürecek. Bizler her zaman halkımızın içinde olacağız. Halkımızın da iradesine sahip çıkacağına inanıyoruz. Halkın iradesine yapılan darbeye herkes karşı çıkmalıdır" dedi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar