Van'da kayyım karşıtı gösteriye yine engel: Vekiller oturma eylemine geçti

Van'da kayyım karşıtı gösteriye yine engel: Vekiller oturma eylemine geçti
Van'da kayyımlara karşı yapılmak istenen protesto gösterisi yine engellendi. Ablukaya alınan HDP'li vekiller ile polis arasında tartışma çıktı. Vekiller oturma eylemine geçti.

Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyım atanması sonrası protestolar ikinci gününe girdi. Van'da HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtalan ve parti vekilleri Hüda Kaya, Züleyha Gülüm, Dilan Dirayet Taşdemir,Muazzez Orhan, Şevin Coşkun, Tayip Temel, Murat Sarısaç, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Habip Eksik, Abdullah Koç, Mensur Işık, Sait Dede ve Erdal Aydemir ile HDP il eşbaşkanları, belediye eşbaşkanları ve meclis üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi Feqiyê Teyran Parkı'nda yapacakları basın açıklaması için yürüyüşe geçti.

Sanat Sokağında bir araya gelen HDP'liler, polis tarafından durduruldu. HDP'lilerin yürüyüşüne izin vermeyen polis ile milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Milletvekillerini ablukaya alan polis, basının görüntü almasına da izin vermedi. Milletvekilleri oturma eylemine başladı. 

GENÇLER YÜRÜDÜ 

HDP'li milletvekillerinin yapmak istediği açıklama polis tarafından engellenmesi üzerine kentin sokaklarında protesto eylemleri başladı. Sanat Sokağı civarında bir araya gelen çok sayıda genç, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganıyla yürüdü. Gençlerin yürüyüşüne müdahale eden polis, çok sayıda gaz bombası ve plastik mermi kullandı. Polis müdahalesinde darp edilen çok sayıda kişi yaralandı. Ara sokaklarda tekrar bir araya gelen gençler, yine sloganlar atarak yürüdü. 

Milletvekillerinin oturma eylemi ise devam ediyor. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar