Van'da daire başkanları ve müdürler görevden alındı, çalışanlar gözaltında

Van'da daire başkanları ve müdürler görevden alındı, çalışanlar gözaltında
Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanmasının ardından tüm daire başkanları ve müdürler görevden alınırken, çok sayıda belediye çalışanı da gözaltına alındı.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın yerine atanan kayyım Mehmet Emin Bilmez, HDP döneminde göreve getirilen daire başkanlarını görevden alındı. 12 daire başkanı, genel sekreter ve çok sayıda müdürü görevinden alan kayyım, yerlerine daha önceki kayyım döneminde görev yapan kişileri atadı. Kayyım, eski genel sekreter yardımcılığı yapan ve rüşvet aldığı ses kayıtlarına yansıyan Ülker Cem Kaplan'ı VASKİ Genel Müdürlüğünü getirirken, Salih Allahverdi'yi ise Genel Sekreter olarak atadı.

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA GÖZALTI

Sabah saatlerinde ihraç edilen belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin evine baskın yapıldı. Alınan ilk bilgilere göre; Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) Van Şube Eşbaşkanı Şükrü Kaçıcı, belediye çalışanlarından Çimen Ümit, Cahit Duran, Veysel Engin gözaltına alınırken, çok sayıda belediye çalışanının da evine baskın yapıldı. Baskın sırasında gözaltına alınan belediye çalışanlarıyla ilgili avukat yasağı ve gizlilik kararı alındı.

Kentte belediye çalışanlarına yönelik gözaltıların devam ettiği öğrenildi.

32 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan dün düzenlenen protesto eylemlerinde aralarında milletvekili danışmanlarının da bulunduğu 32 kişi, Van Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nde tutuluyor. Gözaltındakilerin gün içinde ifadesinin alınması bekleniyor. (Mezopotamya Ajansı)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar