'Van depreminin yaraları sarılamadı'

'Van depreminin yaraları sarılamadı'
Van’da 2011 yılında meydana gelen 644 kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından bölgedeki mağduriyet devam ediyor.

Van’da 2011 yılında meydana gelen 644 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce insanın yaralandığı iki büyük depremin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen verilen bölgede yaşayanların mağduriyetleri giderilemedi.Van’da 2011 yılında 23 Ekim ve 9 Kasım’da yaşanan iki büyük depremden 7 yıl sonra yetkililer tarafından yapılan açıklamalar ‘mağduriyetler giderildi, yeni bir şehir inşa edildi’ yönünde olsa da gerçekler bu açıklamaların doğru olmadığını gösteriyor. Evrensel gazatesinin haberine göre depremden sonra, TOKİ’nin, Edremit ve Van Gölü çevresinde inşa ettiği yapıların alt yapılarının eksik olduğu, bu yapıların zemin etütlerinin dahi yapılmadığı da iddia ediliyor. TOKİ’nin, deprem mağdurlarına yaptığı evleri fahiş miktarda sattığı ve bu durumun onlarca mağdur yarattığı da bilinen gerçeklerden. Deprem sonrası İŞKUR işçilerine "kalıcı kadro" sözü de tutulmadı.

"KALICI İŞ İÇİN SÖZ VERİLDİ AMA.."

Haberde deprem sonrası yaşananları değerlendiren Van İŞKUR işçilerinden Maşallah Türkan verilen sözlerin yerine getirlmediğini belirtti. Haberde Van’a gelen bütün yetkililerle görüştüklerini hepsinin de söz verdiğini hatırlatan Türkan "2015 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’a geldiğinde Tuşba Belediyesi binasında görüştük" diyerek, görüşmeye dair detayları da şöyle özetledi: "Çaresiz olduğumuzu, sürekli çalışıp çocuklarımıza ekmek götürmek zorunda olduğumuzu, çocuklarımızı okutmak zorunda olduğumuzu söyleyip istek de bulunduk. Sayın cumhurbaşkanımız bize kalıcılık sözü verdi. Hatta o zaman bizi dinlerken ‘hemen çalışma bakanını bağlayın’ diye talimat verdi." Dönemin Başbakanı Davutoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile defalarca görüşmeler yapıldığını belirtti"iddiasında bulundu.  

"HALEN MAĞDURUZ"

Depremle birlikte başlayan mağduriyetlerinin hala devam ettiğini söyleyen Türkan "Bir çoğumuz, icralık olduk, çocuklarımızı okuldan almak zorunda kaldık, borçlandık. Bize verilen kadro sözleri yerine getirilsin" dedi. ( HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar