Van'ı bu kez AFAD salladı

Van'ı bu kez AFAD salladı
2011 yılındaki büyük depremin ardından yedi yıldır konteynerlerde yaşam mücadelesi veren ailelerin görmezden gelindiği Van'da, depremin yıl dönümü nedeniyle tatbikat düzenlendi.

Van'da 2011 yılında 604 kişinin hayatını kaybettiği depremin üzerinden geçen onca yıla rağmen yaralrı sarılmayan aileler var.

7.2 ve 5.6 büyüklüğünde iki depremle büyük bir yıkım yaşayan Van'da, 7 yıldır konteynerlede kalan ailelerin sesini duymayan, bina sahipleri hakkında yapılan suç duyurularını dikkate almayan yetkililer, depremin yıl dönümünde deprem tatbikatı düzenledi.

İLGİLİ HABER: DEPREMİN ÜZERİNDEN 7 YIL GEÇTİ, HALA KONTEYNERDE YAŞIYORLAR

AFAD, polis ve jandarma başta olmak üzere 26 kurum tarafından düzenlenen tatbikatta deprem adeta yeniden yaşandı.

AFAD İl Müdürlüğü'nde düzenlenen tatbikatta ekipler senaryo gereği, yıkılan bir binanın enkazında yaralı ararken, araçta sıkışanların kurtarılması, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer sızmalara karşı çalışmalar yapıldı.

İki bölüm halinde düzenlenen tatbikatta konuşan Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar, her türlü afete hazır olduklarını söyledi. 7 yıldır konteynerlede kalan deprem mağdurlarının durumuna ve yıkılan bina sahipleri hakkında yapılan suç duyurularına değinmeyen AFAD İl Müdürü, tatbikatla tecrübelerini aktardıklarını söyledi:

"Afetlerin nerede ve ne zaman yaşanacağını tam anlamıyla kestirilemediğimiz için her an afetlere hazırlıklı olunması gerekiyor. Bugün burada tam kapsamlı yapacağımız masa başı ve saha tatbikatıyla paydaş tüm kurum ve kuruluşların işbirliği ve koordinasyonuyla gerçekleştireceğiz. Tatbikatın neticesinde ilimizde ve bölgemizde yaşanacak tüm afet ve acil durumlara daha hızlı ve etkin müdahale edilmesi konusunda tecrübelerimizi aktarmış olacağız." (DHA)

Öne Çıkanlar