Van Valiliği polis şiddetini kabul etti

Van Valiliği polis şiddetini kabul etti
Kayyım protestolarında bir genç polis tarafından öldüresiye dövülerek gözaltına alınmıştı.

Van'da bugün kayyım protestolarına dönük müdahale sırasında psikolojik rahatsızlığı (şizofren) bulunan Fırat Koç isimli bir gencin maruz kaldığı polis şiddetine yönelik tepkiler üzerine Van Valiliği’nden açıklama geldi. Valilik, yaptığı yazılı açıklama uygulanan polis şiddetini kabul etti.

Açıklamada, "İçişleri Bakanlığı tarafından Van Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan Başkan Vekilliği görevlendirilmesini protesto etmek için toplanan ve kanunsuz eylem yapan gruplar için görevlendirilmiş Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli personele, bekleme yaptıkları Van il merkezi Yüzbaşıoğlu Sokak’ta bir şahıs tarafından demir tabure ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucu bir polis memurumuz yüzünden, boynundan ve kolundan yaralanmıştır. Saldırıda bulunan şahıs kovalamaca sonucu zor kullanılarak yakalanmıştır" denildi. Valilik açıklamasında ayrıca gencin psikolojik rahatsızlığının bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınması sonrası yurt genelinde protestolar düzenleniyor. Dün Van'da yapılan bir kayyım protestosu sırasında polisin bir genci kafeye kadar kovalayarak öldüresiye darp etmesi AKP'lilerin bile tepkisini çekmişti.

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu olay anını gösteren videoyu resmi sosyal medya hesabından paylaşarak, "Van'daki bu görüntüler korkunç! Hukuk içinde görevini yapan emniyet güçlerimizi de zan altında bırakan bu vahşet kabul edilemez! Vatandaşlarımıza bu zalimliği reva gören kişilerin bir an evvel görevden alınması ve yargılanması için gereken mutlaka yapılacaktır" demişti.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar