Vefa Kartal için KONGRA-GEL'den çağrı

Vefa Kartal için KONGRA-GEL'den çağrı
Hasta tutuklulara yönelik uygulamaları protesto için 81 gündür ölüm orucunu sürdüren Vefa Kartal'la görüşmek için savcılığa başvuru yapıldı.

Tekirdağ Cezaevinde 81 gündür ölüm orucunda bulunan Vefa Kartal’ı ziyaret etmek için TTB heyeti savcılığa görüşme başvurusu yaptı. KONGRA-GEL ise yaptığı açıklamada eylemin amacına ulaştığını belirterek, Vefa Kartal'a eylemini sonlandırması çağrısı yaptı.

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Vefa Kartal (42), hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için 81 gündür ölüm orucunda. 18 Eylül 2017’den bu yana tek kişilik hücrede tutulan Kartal’ın her geçen gün durumunun ağırlaştığı belirtildi.

Kartal’ın durumuna ilişkin bilgi veren kardeşi Umut Kartal, ağabeyinin durumunu yerinde takip etmek için Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) gün içerisinde Tekirdağ Cezaevine avukat göndereceğini ifade etti. Kartal. ayrıca Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) bağlı İstanbul ve Tekirdağ tabib odalarının da cezaevine sağlık heyeti göndermek için Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunduğunu söyledi.  

KONGRA-GEL ÇAĞRI YAPTI

KONGRA-GEL Eş Başkanı Remzi Kartal’ın imzasıyla Vefa Kartal’ın durumuna dikkat çekilerek, eylemine son verilmesi çağrısı yapıldı. KONGRA-GEL Eş Başkanı imzasıyla aileye gönderilen "Vefa Kartal Arkadaşa Çağrı" başlıklı mesajda şunlar kaydedildi: "24 yıldan beri bir özgürlük tutsağı, bir zindan direnişçisi olarak onurluca direniyorsunuz. 81 günden beri de haklı talepleriniz için onurluca direniyorsunuz. Direnişinizi saygıyla selamlıyoruz. Eyleminiz amacına ulaştı. Özellikle sosyal medyada gündem oluşturan eyleminiz, sessinizi ve mesajınızın halkımıza ve kamuoyuna ulaşmasını sağladı. Yaşadığınız sorunlardan dolayı haklı talepleriniz var. Sağlığınıza kavuştuktan sonra talepleriniz platformlara taşınabilir. Bütün Türkiye’nin açık cezaevine dönüştüğü bu koşullarda artık sağlınızı daha fazla riske atmanızı doğru bulmuyoruz. Ölüm orucuna dönüşen eyleminize son vermesini istiyoruz. Bu temelde çağrımıza olumlu yanıt vereceğiniz inancı ile selam ve saygılarımı sunuyorum." (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar