'Veli Büyükşahin ve Haydar Güleç serbest bırakılsın'

'Veli Büyükşahin ve Haydar Güleç serbest bırakılsın'
Televizyonlarının açılması talebiyle eylemlerini sürdüren TV10 çalışanları, tutuklanan yöneticilerinin de serbest bırakılmasını istediler.

HABER MERKEZİ - Televizyonlarının açılması talebiyle eylemlerini sürdüren TV10 çalışanları, geçtiğimiz hafta tutuklanan Yönetim Kurulu Başkanları ve aynı zamanda Artı Gerçek yazarı Veli Büyükşahin ve Yayın Kurulu Üyeleri Veli Haydar Güleç’in serbest bırakılmasını istedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10'un çalışanları, televizyonlarının tekrar açılması talebiyle 68'inci kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. "Alevilerin sesi TV10 susturulamaz" pankartının açıldığı eylemde, "Veli Büyükşahin serbest bırakılsın",  "TV10 Alevilerin vicdanıdır", "Özgür basın susturulamaz" dövizleri taşındı.

'ARKADAŞLARIMIZI DERHAL BIRAKIN'

Eylemde ilk söz alan televizyonun Haber Müdürü Turabi Kişin, TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin ve Yayın Kurulu Üyesi Veli Haydar Güleç’in tutuklanmasının asıl nedeninin OHAL ve KHK’lere karşı sessiz kalmamaları olduğunu söyledi. Kişin, çalışma arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Daha sonra söz alan Pir Sultan Abdal Diyarbakır Şube Başkanı Cafer Koluman da, Güleç ve Büyükşahin’e geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Arkadaşlarımızı tutuklasanız da biz kendi kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

‘EMEVİ ZİHNİYETİNDELER’

Toplumun her kesimini TV10'a yönelik baskılara karşı mücadele etmeye çağıran Ataşehir Cemevi Başkanı Hasan Gülüm ise, "Onlar aydınlıktan korktukları için yayın organlarımızı kapatıyorlar. Yayın organlarımızın yeniden açılması için mücadele etmeliyiz" diye konuştu. Eylem sloganlarla sona erdi. (M.A)

Öne Çıkanlar