Virgin'in patronu Suudi Arabistan'la uzay projesini askıya aldı

Virgin'in patronu Suudi Arabistan'la uzay projesini askıya aldı
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdiği 2 Ekim'den bu yana haber alınamıyor.

Virgin şirketlerinin sahibi İngiliz iş adamı Richard Branson, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması nedeniyle Suudi Arabistan'a yatırımlarını durdurduğunu açıkladı. Virgin Galactic ve Virgin Orbit şirketleri, Suudi Arabistan Kamu Yatırımı Fonu ile 1 milyar dolarlık bir yatırım projesi için müzakereler yürütüyordu. Uluslararası ulaşım şebekesi şirketi Uber de Riyad'da yapılacak bir konferansa katılmayacağını açıkladı.

"Şimdiki Suudi hükümetinden çok umutluydum" diyen ve Suudi hükümetinden açıklama beklediklerini söyleyen Branson şöyle konuştu:

"Ama Suudi Arabistan devletinin, bir vatandaşının ortadan kaybolmasında dahli olduğu yolundaki haberler kaygı verici. Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili çıkan haberlerin doğru olduğunun kanıtlanması, kuşkusuz biz Batı'dakilerin Suudi hükümetiyle iş yapma yeteneğini değiştirecektir" dedi.

İLGİLİ HABER: 'KAŞIKÇI'NIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ KANITLAYAN SES VE GÖRÜNTÜ KAYDI VAR

İLGİLİ HABER: 'CEMAL KAŞIKÇI'NIN KARDEŞİ CİDDE'DE ÖLDÜRÜLDÜ' İDDİASI

İLGİLİ HABER: TRUMP: SUUDİLERE SİLAH SATIŞINDAN VAZGEÇEMEYİZ

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdiği 2 Ekim'den bu yana haber alınamıyor.

Türk yetkililer, Kaşıkçı'nın öldürüldüğü ihtimali üzerinde dururken, Suudi yetkililer bu iddiaları yalanlıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce Fox News'a yaptığı açıklamasında, soruşturma ekiplerinin Türkiye'ye yardımcı olduklarını söylemişti.

Trump, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması nedeniyle Suudi Arabistan'a silah satışını kısıtlamaya ise henüz hazır olmadığını belirtmişti.

UBER DE ÇEKİLDİ
Uluslararası ulaşım şebekesi şirketi Uber de Riyad'da yapılacak bir konferansa katılmayacağını açıkladı.

Uber'in üst yöneticisi Dara Khosrowshahi ise 23-25 Ekim'de Riyad'da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın himayesinde düzenlenecek Gelecekteki Yatırım Girişimi (Future Investment Initiative-FII) adlı konferansa katılmayacağını açıkladı.

Khosrowshahi, Kaşıkçı olayı ile ilgili gelişmelerden rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, konuşma yapmasının da planlandığı FII konferansına katılmama kararı aldığını kaydetti.

Amerika'nın önde gelen gazetelerinden New York Times'ın (NYT) ardından Huffington Post ve Los Angeles Times da 23-25 Ekim'de Riyad'da düzenlenecek konferanstan medya sponsorluğunu çektiğini duyurmuştu. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar