Washington Post'a Erdoğan eleştirisi

Washington Post'a Erdoğan eleştirisi
'Yeni Zelanda saldırısından oy devşirmeye çalışan' Erdoğan'ın makalesinin gazetede yayınlanmaması gerektiği yönünde çok sayıda tweet atıldı.

Washington Post gazetesi, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Yeni Zelanda teröristi ve DEAŞ'ın kumaşı aynıdır" başlıklı makalesini yayımladı.

Yeni Zelanda'daki saldırganın, saldırı anında çektiği görüntüleri mitinglerinde izleten ve 18 Mart Çanakkale anmasında "Elin oğlu Yeni Zelanda'da medeniyetimize karşı düşmanlığını en kanlı şekilde oraya seriyor. Bunun hesabını Yeni Zelanda sormazsa biz sormasını biliriz. Dedeleriniz gibi sizi de tabutta geri göndeririz" yönünde konuşan Erdoğan'ın makalesinin Washington Post'ta yayınlanabilmesine bazı kişiler Twitter hesaplarından eleştirdi. Kullanıcılar, Washington Post'u, "Erdoğan'a imkan sağlamakla" suçladı.

Erdoğan'ın görüntüleri izletmesi ve sözleri Yeni Zelanda'da da tepki ile karşılanmıştı.

'EDİTÖR MÜ ALDINIZ?'

Eleştirilerde Erdoğan'ın "50 Müslümanın canını alan saldırı üzerinden yerel seçimler için milliyetçi propagandayla oy toplamaya çalıştığı" görüşü ifade edildi.

"Ordoliberal" isimli kullanıcı "Ne halt yemeye Erdoğan'dan makale yayımlıyorsunuz" diye sorarken, 'Heavenly breez' "Erdoğan gazetenizde o kadar sık yazıyor ki!!!! Editör mü aldınız!!!" diye sordu?!

'​SİYASİ SUİİSTİMAL'

Gazeteci ve gazetecilik profesörü Christian Christensen de "Washington Post, #Christchurch terörist katliamının videosunu siyasi mitingde gösteren Erdoğan'a bu konuda niye söz alanı veriyor? O bu katliamı göz göre göre suiistimal etti, siyasi prim yapmak için öldürülenlerin onurlarını çiğnedi" dedi.

Politico Europe'un Türkiye haberlerini yapan Zia Weise de Washington Post'un 6 ay içinde 2. kez Erdoğan'ın makalesini yayımladığına dikkat çekerek "Bu arada Erdoğan 31 Mart seçimlerine günler kala iç sorunlardan dikkatleri dağıtmak için  Christchurch saldırısını kullanıyor, mitinglerde milliyetçi/dinci hamaset için saldırganın videosunu kullanıyor." (Kaynak Sputnik) 

 

Öne Çıkanlar