WSJ: Rahip Brunson bugün bırakılıp uçağa bindirilecek

WSJ: Rahip Brunson bugün bırakılıp uçağa bindirilecek
Haberde, 'Her ne şartta olursa olsun Brunson bugün serbest bırakılacak' dendi.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, 2 yıla yakın bir süredir devam eden Rahip Brunson davasında, Andrew Brunson'ın bugün serbest bırakılacağını yazdı.

Gazete, attığı tweette rahip Andrew Brunson'ın bugün Amerika Birleşik Devletleri'ne giden uçağa bindirileceğini öne sürdü.

İLGİLİ HABER: RAHİP BRUNSON DAVASINDA TANIKLAR İFADE DEĞİŞTİRDİ

İLGİLİ HABER: PİYASALARDA GÖZLER RAHİP BRUNSON DAVASINDA

Haberde, "Her ne şartta olursa olsun Brunson bugün serbest bırakılacak" dendi.

WSJ, Brunson tahliye yoluyla mı, yoksa beraat yoluyla mı serbest bırakılacağı hakkında bilgi vermedi.

NEYLE SUÇLANIYOR?

Cezaevindeki "Dua" kod adlı bir gizli tanığın ifadesiyle 9 Aralık 2016'da tutuklanan "FETÖ örgütünE üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" ve "casusluk yaptığı" gerekçesiyle yargılanan ABD'li Rahip Andrew Craig Brunson hakkında hazırlanan iddianame cezaevindeki Dua kod adlı bir gizli tanığın ifadesi üzerine kurulu.

İddianamede "Adı geçenin yabancı bir din adamı olması dikkate alınarak, hakkındaki iddiaların adli yönden incelenmesi amacıyla, Cumhuriyet Başsavcılığımıza bu konularda daha önceden bilgisi ve bir takım delillere sahip olduğunu söyleyerek müracaat eden ve ibraz ettiği bilgi ve belgelerin incelenmesini isteyen 'Dua' kod isimli gizli tanığın konuya ilişkin ifadeleri alınmıştır" ifadeleri yer alıyor.

Belgeler LDS (The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints) Kilisesi ya da bilinen adıyla Mormonların Türkiye'deki faaliyetlerini içeriyor.

İddianamede ayrıca "Şüpheli Andrew Craig BRUNSON'un FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantısını gösteren önemli delillerden birisi, Dua kod adlı gizli tanığın ifadesinde geçen Mormonların Ülkemizdeki bir kısım mensubunun üye olduğu LDS Kilisesi ile yakından bağlantılı Sinan DURSUN ve Amerikalı eşi ile ilgili verdiği beyanlardır" deniyor.

Brunson'ın 35 yıla kadar hapsi isteniyor. Andrew Brunson 25 Temmuz'da cezaevinden çıkarılarak ev hapsine alınmıştı.  (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar