'Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin' afişleri kaldırıldı

'Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin' afişleri kaldırıldı
Konya'da otobüs duraklarına asılan MGV imzalı 'Hristiyanları ve Yahudileri dost edinmeyin' afişlerine tepkilerin ardından kaldırılarak yerlerine Türkiye bayrağı asılacak.

Saadet Partisi ile birlikte anılan Milli Gençlik Vakfı tarafından Konya'da otobüs duraklarındaki reklam panolarına asılan 'Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, O’da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu doğru yola eriştirmez' ifadelerinin yer aldığı afişler gelen tepkiler üzerine kaldırıldı.

Belediyeye ait reklam panolarına asılan afişler hakkında sorumluluk üstlenmeyen Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, panoları kiraya veren kurumuz belediye olmadığını, ihaleyi alan şirket tarafından kiraya verildiğini açıkladı.

IRKÇI AFİŞLERİ ASAN REKLEM ŞİRKETİ AFİŞLERİN YERİNE 'TÜRK BAYRAĞI' ASACAK

Reklam panolarını ihale ile kiralayan Anadolu Açıkhava Reklamcılık şirketinin yetkilileri ise afişlerin nasıl asıldığına değil de nasıl kaldırıldığına ilişkin açıklama yaptı:

"Afişler asıldıktan sonra görevli arkadaşlarımızın uyarılarıyla toplatmaya başladık. Tepkiler üzerine değil zaten biz fark edip kaldırdık. Dün gece itibariyle de tamamı kaldırıldı. O afişlerin yerine Türk bayrağı asılacak."

 

 

HDP'Lİ GARO PAYLAN IRKÇI AFİŞLERİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs duraklarında ilan panolarında yer alan "Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin" afişlerini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması için soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar