Mansur Yavaş konuşurken yandaş medya sustu

Mansur Yavaş konuşurken yandaş medya sustu
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın basın açıklaması yandaş medya tarafından sansürlendi. Hürriyet, haberi web sayfasına taşısa da kısa sürede kaldırdı.

ARTI GERÇEK - 'Millet İttifakı'nın 31 Mart Yerel Seçimleri'nde desteklediği CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP'li Mansur Yavaş’ın AKP'nin iddialarına karşı bugün düzenlediği basın toplantısı, siyasi iktidarın medyayı nasıl kuşattığına dair önemli bir belge niteliği de kazandı.

Mansur Yavaş’ın AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından ortaya atılan iddialara karşı yaptığı basın açıklamsı başta Demirören Medya grubu olmak üzere merkez medya olarak bilinen hiç bir büyük medya kuruluşu tarafından verilmedi.Demirören Medya'nın haber kanalı CNN Türk, Doğuş Grubu’nun haber kanalı NTV açıklamaya canlı yayında yer vermezken Ciner Medya’ya ait Habertürk açıklamanın çok kısa bir bölümünü yayınlamakla yetindi. 

Artı TV, Tele1, Halk TV ve Fox TV'nin canlı olarak izleyiciye ulaştırdığı basın toplantısının haber kanalları tarafından görmezden gelinmesi hatta altyazı olarak dahi görülmemesi kamuoyunda tepki çekerken, Hürriyet gazetesi sansürle birlikte bir skandala daha imza attı.

Siyasi iktidarın kararıyla Aydın Doğan'ın Demirören Holding'e sattığı Demirören Medya’ya ait Hürriyet gazetesinin internet sitesi, Mansur Yavaş’ın açıklamasını internet sitesinden yayınladı. Ancak bir süre sonra açıklama Hürriyet’in internet sayfasından kaldırıldı. Kaldırılan haberi Google arama moturuna yazarak bulmaya çalışan okurlar, sadece haberin başlığına ulşaşabildi.

FATİH PORTAKAL: BERBAT BİR DURUM, HEPSİNİ ARŞİVLİYORUM 

FOX TV Ana Haber Ancormen'i gazeteci Fatih Portakal, yandaş medyanın Mansur Yavaş sansürüne Twitter hesabından paylaştığı mesajla tepki gösterdi.

 

 

"Ülkede medyanın durumu bugün için şöyle: dün ÖmerÇelik sahte senet iddiası hakkında konuşurken bütün haber kanalları canlı keserken, MansurYavaş bugün konuştuğunda birazcık HaberTürk verdi. CNN, NTV suspustu. Berbat bir durum. Hepsinin arşivliyorum, gelecekte kitap yapacağım."

Öne Çıkanlar