Yandaş, YSK'nin verdiği mazbatayı 'yasa dışı' ilan etti

Yandaş, YSK'nin verdiği mazbatayı 'yasa dışı' ilan etti
Akit'in hukukçu yazarı Baş, YSK'nin İmamoğlu'na verdiği mazbatayı yasa dışı olarak niteledi.

Akit gazetesi yazarı, 31 Mart Pazar gecesi gerek Anadolu Ajansı (AA) gerekse Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen fakat 17 gün boyunca mazbatası verilmeyen Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını yasa dışı ilan etti.

İmamoğlu’nun mazbatası, AKP’nin CHP’nin kazandığı İstanbul sonuçlarını kabul etmemesi ve yaptığı itirazlar nedeniyle 17 gün sonra verilmişti. İktidar medyasında ise bu duruma yönelik hazımsızlık sürüyor. Yandaş medyadaki seslerin kimi "sandıkla darbe yapıldı" iddiasında bulunurken, kimileri de usulsüzlük yapılarak seçimin kazanıldığını öne sürdü.

Akit gazetesinin hukukçu yazarı Avukat Yaşar Baş ise Ekrem İmamoğlu’na bizzat İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından verilen mazbatayı yasa dışı ilan etti. Seçim sonuçlarını kabul etmelerini bekleyenlere de "aklı evvel" dedi.

"Ekrem’e yasa dışı bir şekilde mazbatayı verdiler. Bu taraftan aman mazbata geri alınırsa gerginlik çıkar diye olan biteni kabul etmemizi ima eden aklı evvellerin mırıldanmasını duyuyoruz. Böyledir bunlar" diyen Baş, seçimlerde hırsızlık yapıldığı ileri sürdü.

Yazısında AKP'ye oy verdiğini açıklayan Baş, "Ak Parti’ye oy vermiş, siyasal iradesini temsil etmek üzere Ak Partiye yetki vermiş biri olarak bir taraftan mırıldanmalara, diğer taraftan tehditlere bakmadan benim irademe yani oyuma sahip çıkılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı. Akit yazarı, yeniden seçim yapıldığında seçmenin gerçek iradesinin ortaya çıkacağını savundu.

Baş’ın o ifadeleri şöyle:

"Yeni şartlar nedeniyle seçmenin önerilerinde bir değişiklik olduğu iddiası varsa onu anlamanın yolu da belli. Yeniden seçim yapılır, seçmenin tercihinde bir değişiklik olup olmadığı net bir şekilde anlamış oluruz. Hem de artık herkes hazırlığını önceden yapar da hırsızlık için boşluk kalmaz ve seçmenin gerçek iradesi belli olur. Ak Parti kendisine yetki veren milyonların iradesine sahip çıkmak zorundadır. Çünkü irade yani oy dediğimiz şey "namus"tur."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar