3 kesik başın önünde poz veren IŞİD'li hastanede yakalandı

3 kesik başın önünde poz veren IŞİD'li hastanede yakalandı
Adana'da tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilirken gözaltına alındı.

IŞİD saflarında savaşırken 2015'te bombalı saldırıda yaralanan ve 2017'de kaçak yollarla Türkiye'ye giren 'Ebu Eyüp' kod adlı Ahmed İsa, Adana'da tedavi gördüğü hastanede yakalandı.

​Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlileri, 2017 yılında mülteci gibi ülkeye giriş yapan IŞİD'li Ahmet İsa'nın Adana'ya geldiğini saptadı. 2015 yılında Suriye'nin Kobani kentinde yaralanan Ahmet İsa'nın Adana'da çeşitli hastanelerde tedavi gördüğü, son olarak geldiği hastanede de sağ bacağının kesildiği saptandı. Hastaneye baskın yapan polis, Ahmet İsa'yı sorguya aldı.

IŞİD üyesi olduğunu söyleyen Ahmet İsa, bu zamana kadar çok sayıda çatışmaya katıldığını, yine PKK/YPG'nin başına 100 bin dolar ödül koyduğunu iddia etti.

TELEFONDAN ÇIKAN KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER 

Ahmed İsa'nın incelenen cep telefonunda, demir parmaklıklara asılan 3 kesik başın önünde 4 kişiyle kalaşnikofla poz verdiği fotoğrafın yer aldığı belirlendi. 

Ahmet İsa, savaştıkları grubun emirliğini ise öldürülen Alman rapçi Denis Cuspert’in (Deso Dogg) yaptığını söyledi. İşlemleri tamamlanan Ahmet İsa çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (DHA)

Öne Çıkanlar