Eski yarbay Mehmet Alkan beraat etti

Eski yarbay Mehmet Alkan beraat etti
Kardeşinin cenazesinde yetkililere tepki gösterdikten sonra hakkında soruşturma açılan ve daha sonra 'FETÖ üyeliği'nden yargılanan eski Yarbay Mehmet Alkan'ın beraatine karar verildi.

2015 yılında Şırnak'ta bir çatışmada hayatını kaybeden kardeşi Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde hükümet yetkililerine tepki gösteren ve önce hakkında idari tahkikat açılan ardından da ihraç edilerek ‘FETÖ üyeliği’nden yargılanan eski yarbay Mehmet Alkan, beraat etti.

Odatv'de yer alan habere göre savcı, Mehmet Alkan hakkında 15 yıla kadar hapis isminde bulundu. Alkan ise, hakkındaki davayı 'zorlama bir kumpas' ifadeleriyle nitelendirdi.

Alkan'ın davasındaki gizli tanık ise daha önce "Cemaatçi olduğunu biliyorum" dediği Yarbay Mehmet Alkan için "Somut bilgim yok, kanaatimi söyledim" açıklaması yapmıştı.

2015 yılında Şırnak Beytüşşebab'ta PKK'lilerle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan, kardeşinin cenaze töreninde hükümet yetkililerine tepki göstermişti. 'Çözüm sürecinin' sona erdirilmesinin ardından çıkan çatışmada kardeşini kaybeden Alkan, cenaze töreninde "Daha sevdiklerine dünyaya doymadı. Bunun katili kim? Düne kadar 'çözüm' diyenler ne oldu da şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor. Kendileri gitsin savaşsın. Zırhlı arabalara binip de 'şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok, git ozaman" demişti.

1 yıl sonra Jandarma Genel Komutanlığı'nda oluşturulan Değerlendirme Komisyonu'nun kararı ile Jandarma teşkilâtından çıkarılan Alkan, Peşinden KHK ile TSK'den ihraç edilmişti. 

Daha sonra Alkan hakkında 'FETÖ/PDY üyeliğinden' dava açılmıştı. 

Öne Çıkanlar