Yargıtay, Diyarbakır Barosu'nu ilk kez adli yıl açılış törenine davet etti

Yargıtay, Diyarbakır Barosu'nu ilk kez adli yıl açılış törenine davet etti
Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, 'Davetle ilgili değerlendirme yaptık ve pazartesi günü konuyla ilgili açıklama gerçekleştireceğiz.' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 2 Eylül'de yapılacak olan adli yıl açılış töreni için Yargıtay baroları davet etti. Yapılan davete katılmayacaklarını ilk olarak açıklayan İzmir Barosu’nun ardından Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Düzce, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla, Ordu, Van, Muş ve Urfa baroları da davete katılmayacaklarını duyurdular. Beştepe’deki adli yıl açılışının yargı bağımsızlığına gölge düşüreceğini belirten barolar, alternatif tören çağrısı yaptı.

DİYARBAKIR BAROSU KATILACAK MI?

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ise, Yargıtay tarafından adli yıl açılış törenine bu yıl ilk kez davet edildiklerini söyledi. Yargıtay’ın önceki açılış törenlerine Diyarbakır Barosu’nu davet etmediğini doğrulayan Aydın, "Diyarbakır Barosu ilk kez davet ediliyor" dedi.

Aydın, davete karşı nasıl bir tutum alacaklarına ilişkin, "Diyarbakır Barosu olarak davetle ilgili değerlendirme yaptık ve pazartesi günü konuyla ilgili açıklama gerçekleştireceğiz. O zamana kadar bir şey söylemem doğru olmayacak" diye konuştu.
(Kaynak: Duvar)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar