Yaşam savunucuları Taşyapı önünde: Gökdelen istemiyoruz

Yaşam savunucuları Taşyapı önünde: Gökdelen istemiyoruz
İstanbul Koşuyolu'nda bulunan Taşyapı şantiyesi karşısında açıklama yapan Yaşam Savunucuları, termik santral ve rant projelerini protesto etti.

Yaşam savunucuları İstanbul Koşuyolu’nda bulunan Taşyapı şantiyesi karşısında termik santral ve rant projelerini protesto etti. Kadıköy Koşuyolu Mahalle Evi önünde bir araya gelen yaşam savunucuları Taşyapı şantiyesine yürüdü.

Eylem Koşuyolu Çevre Gönüllüleri (KÇG), Yenice Dayanışması, İDA Dayanışma Derneği ve Kuzey Ormanları Savunması (KOS) çağrısı ile gerçekleştirildi.

Şantiye önünde basın açıklaması yapan yaşam savunucuları, "İklim değişikliğinin geri dönüşü olmayan kavşağına 5 kala, başta kömür yakan termik santraller, atmosfere daha fazla sera gazı salınmasına neden olacak her türlü proje, çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının geleceğini tehlikeye atmak demektir" dedi.

'KOŞUYOLU HALKININ HUZURU BOZULDU'

Basın açıklamasında şöyle denildi:

"Koşuyolu Çevre Gönüllüleri, tüm Koşuyolu halkı ile birlikte 2015 yılından beri Karacaahmet sit alanı bitişiğine 108 m. yüksekliğinde 3 adet gökdelen olan beton yığınının yapılmaması için mücadele ettikleri Taşyapı şirketini protesto ediyor.

Bu inşaat başladığından beri Karacaahmet mezarlığında bazı mezarlar tahrip edildi, tüm mahallenin yeraltı suları vidanjörler ile çekilerek kurutuldu, ilk günden itibaren tozuyla pisliğiyle, gürültüsüyle, şehrin dokusuna uymayan proje ile tüm Koşuyolunu halkının huzuru bozuldu.

Avrasya tünelinin tam girişinde, altından metro geçen, Seyit Ahmet deresine bitişik bir alanda böyle bir gökdelen yapımı tüm İstanbul için son derece tehlikeli.

Darüşşafakaya hastane yapmak için izin verilmeyen bu arazide Taşyapı-Selçuklu inşaat ortaklığına gökdelen izni verilmesi de manidar.

Koşuyolu halkının İdare mahkemesinde kazandığı davada, Bölge İdare Mahkemesi 2 kere reddettiği Taşyapı'nın itirazlarını kabul etmişse de mahalleli bu kararı temyiz etmiş durumda.

Bu projenin devamı halinde tüm Koşuyolu’nun temiz havası, güneşi engellenecek, binalar rüzgar ve güneşin önüne set çekecek, ekolojik denge tümden bozulacak, semtin trafiği felç olacak, çocukların oyun alanları, halkın yaşam alanları ve mahalle kültürü yok olacak.

Taşyapı şirketi, Validebağ Korusu’nun bitiğişine yaptığı Taşyapı Koşuyolu Koru evleri ile de semtin her iki girişine de beton kütleleri koyarak yaşam alanlarını yok ediyor.

Rant hırsı ile dağlarda, ovalarda toprağı alt üst eden, doğayı zehirleyen projeleri üretenler, şehrimize de unutamadığımız zararlar veriyor.

Taşyapı ve tüm rant peşinde, doğa düşmanı şirketler, yaşam alanlarımızdan ellerini çeksin! " (Kaynak: Sendika.Org)

Öne Çıkanlar