Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi'nden 25 Kasım Günü'ne çağrı

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi'nden 25 Kasım Günü'ne çağrı
Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne tüm kadınlara katılım çağrısı yaptı.

Her ayın 11'inde Kadıköy Süreyya Operası önünde gerçekleştirdikleri eylemlerle, kadın cinayetlerine dikkat çeken Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne tüm kadınlara katılım çağrısı yaptı.

'Kadınlara yönelik şiddete son' pankartı ile Antikacılar Sokağı’ndan Süreyya Operası’na doğru yürüyüşe geçen kadınlar, 'Kadın cinayetleri politiktir' ve 'Yaşasın kadın dayanışması' sloganları attı. Kadınların yürüyüşüne çevrede bulunan kadıköylüler de alkışlarla destek verdi.

 

 

'ERKEKLER CESARETİ CİNSİYETÇİ MEDYA VE DEVLET ERKANINDAN ALIYOR'

Eylemde kadın cinayetlerindeki artışa dikkat çeken ve mahkemelerde katillerin kravat taktığı, 'beni aldattı' dediği için indirim aldıklarını belirten Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi üyesi Havva Cuştan, "Bu basına yansıyan küçük bir kısım. Kadın cinayetleri her geçen gün artarak devam ediyor. Erkekler bu cesareti, yargıdan, cinsiyetçi medyadan ve devlet erkanlarının ağızlarından çıkan sözlerden alıyorlar. Çok uzak değil geçtiğimiz aylarda defalarca şikayet ettiği eski kocası tarafından herkesin önünde Emine Bulut katledildi. Emine'nin son sözleri 'Ölmek İstemiyorum" oldu. Bizler 15 Şubat 2015'te katledilen ve kadın isyanı doğuran Özgecan Aslan'a atfen her ayın 11'inde yaşamak istiyoruz çığlığımızı yükseltiyoruz" dedi.

'25 KASIM'DA BU ÇIĞLIĞI BİRLİKTE YÜKSELTELİM'

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi üyesi Havva Cuştan'ın ardında söz alan Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi üyesi Gamze Toprak da, ekonomik kriz, açlık ve işsizlik politikaları yüzünden kadınların öldüğünü ifade etti. Toprak tüm kadınları her ayın 11'inde düzenlenen eylemler çağrdı:

"Erkek iktidar yalnızca bu günümüzü değil, geleceğimizi ve  bütün umutlarımızı çalıyor. Biliyoruz ki; geleceğimiz bir gün apansız çıkıverecek kahramanlarda değil, gelecek biz kadınların elinde. Tüm kadınların yaşamak istiyoruz çığlığını yükseltmek biz kadınların ellerinde. Haydi, kadınlar hey ayın 11'inde bu çığlığı beraber yükseltelim."

Yürüyüş sonunda Süreyya Operası önüne gelen kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nünde, tüm kadınları bir araya gelmeye davet etti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar