'Usulsüzlük görüldüğünde derhal müdahale edilecek'

'Usulsüzlük görüldüğünde derhal müdahale edilecek'
AKP Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da seçim için görevlendirdikleri kişilerin 'olağanüstü düzeyde' dikkatli davranacağını söyledi.

31 Mart yerel seçiminin ardında AKP tarafından yapılan itirazlar sonrasında yeniden yapılan oy sayımları nedeniyle sık sık kameraların karşısına geçerek yaptığı yorumlarla gündem olan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, 23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

AKP’nin görevlendirdiği sandık ve seçim kurulu görevlilerinin usulsüzlük ve kanunsuzluk oluşmaması için olağanüstü düzeyde dikkatli davranacağını belirten Yavuz, "Sandıklarda herhangi bir usulsüzlük görüldüğünde derhal müdahale edilecek, müşahitlerimiz, gerektiğinde ilgili okulda bulunan parti hukukçumuzdan da yardım almak suretiyle, şikayetini kayda geçirip alındı belgesi alacak, ayrıca durumu derhal İl ve İlçe SKM’ye de bildireceklerdir" ifadelerini kullandı.

‘TUTANAK TUTULACAK'

"Kanunsuzluk ve yolsuzluk halinde suç duyurularımıza esas teşkil etmek üzere tutanak tutulacak olup hiç kimsenin yaptığı yolsuzluğun yanına kâr kalmaması açısından, gereken adımlar anında ve çok etkili bir şekilde atılmış olacaktır" diyen Yavuz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu itibarla; başta Sandık Kurulu Başkanı olmak üzere tüm sorumluların, Seçim Kurulu Başkanı, müdürü ve diğer seçim kurulu görevlilerinin, görevlerini adil, tarafsız ve dürüst bir şekilde yerine getirmeleri en büyük arzumuzdur. AK Parti Seçim görevlilerinin ise seçimin her anını yüksek bir motivasyon ve titizlikle takip etmelerini, gerektiğinde müdahale edip itirazda bulunmalarını, bu itirazları kayda geçirmelerini ve durumdan İl ve İlçe SKM’lerini haberdar etmelerini istiyoruz. AK Parti olarak diyoruz ki; demokrasi kazansın, hukuk kazansın, İstanbul kazansın… İstiyoruz ki İstanbul, proje insanı, Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı Binali Yıldırım Bey ile daha da gelişsin ve güzelleşsin. Gayret bizden tevfik Allah’tandır. Allah yar ve yardımcımız olsun." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar