Yeni Parti de YSK'nin İstanbul açıklamasını bekliyor

Yeni Parti de YSK'nin İstanbul açıklamasını bekliyor
Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı konuşulan 'Yeni Parti' için, 'Proje YSK'nin İstanbul açıklamasına kadar askıya alındı' iddiasını paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde siyasi kulislerde konuşulmaya başlanan 'Yeni Parti' iddiaları 31 Mart yerel seçimleri sürecinde de gündemdeki yerini korudu.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı iddia edilen 'Yeni Parti'nin sürekli ertelendiğne yönelik haberlerin ardından şimdi de askıya alındığı iddia ediliyor.

Yeni Parti projesinin askıya alındığı iddiasını Habertürk'teki köşesine taşıyan Sevilay Yılman, "Bir parti kurma niyeti var. Bu kesin doğru. Ancak şu an bu proje askıya alınmış durumda" dedi.

'ACELE ETMEYİN HELE ŞU YSK İSTANBUL KARARINI BİR AÇIKLASIN'

Gerekçe olarak, mücadelenin önce AKP içerisinde verilmesine kanaat getirildiği bilgisini de paylaşan Yılman, Davutoğlu ve destekçilerinin İstanbul yerel seçim sonuçlarının resmiyet kazanmasının ardından konuşmaya başlayacaklarını da iddia etti:

"Anladığım kadarıyla başta Davutoğlu olmak üzere AKP içerisindeki muhalif kanat parti yönetimini ve politikalarını eleştirme, gördükleri yanlışları ve eksikleri kamuoyuyla paylaşma, dillendirme niyetindeler. Konuşmaya başlayacaklar yani. Bu oluşuma destek veren, içerisinde yer almak isteyenlerin 'Ne zaman başlayacaksınız konuşmaya?' sorusuna ise; 'Arkadaşlar acele etmeyin… Hele YSK şu İstanbul kararını bir açıklasın ondan sonra top bizde artık' yanıtı veriliyor." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar