Yeni Şafak, Brüksel'deki 15. Kürt Konferansı'nı hedef gösterdi

Yeni Şafak, Brüksel'deki 15. Kürt Konferansı'nı hedef gösterdi
İHD yetkilileri Türkiye'nin kanun devleti olma vasfını yitirdiğini söylemişti.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, Avrupa Parlemantosu'nda düzenlenen ve 2 gün süren 15’inci Kürt Konferansı'nı hedef gösterdi. 

Belçika'nın başkenti Brüksel’de düzenlenen ve Türkiye’den insan hakları savunucularının konuşmacı olarak katıldığı Kürt Konferansını "Avrupa Parlamentosu’nda PKK şovu" başlığı ile verdi.

Haberi yapan Yeni Şafak Muhabiri Fatih Özer, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ve İbrahim Bilmez konuşmalarını alarak hedef gösterdi.

Brüksel'de 2 gün düzenlenen Kürt Konferansı’nın ilk oturumunda insan hakları savunucusu Akın Birdal, İHD İstanbul Şubesi Eşbaşkanı Gülseren Yoleri, İHD Eşbaşkanı Öztürk Türkdoğan, Abdullah Öcalan’ın avukatı İbrahim Bilmez, Almanya’dan Avrupa Demokrasi ve İnsan Hakları için Hukukçular Birliği (ELDH) Genel Sekreteri Thomas Schmidt, İtalya’dan Daimi Halk Mahkemesi Genel Sekreteri Gianni Tognoni konuşmacı olarak yer aldı.

Söz konusu konferansta İHD yetkilileri Türkiye'deki hak ihallerine işaret ederek, Türkiye'nin kanun devleti olma vasfını yitirdiğini söylemişti. 

 

 

Öne Çıkanlar