Yeni Zelanda: Anma töreninde ezan canlı yayınlandı

Yeni Zelanda: Anma töreninde ezan canlı yayınlandı
Yeni Zelanda'da bulunan camilerin büyük bir bölümü bugün kapılarını ziyaretçilere açmaya karar verdi.

Yeni Zelanda, geçen hafta iki camiye düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden 50 kişiyi anıyor. Televizyon ve radyolardan ezan canlı yayınlanırken, ülke genelinde iki dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern de saldırıya uğrayan camilerden biri olan El Nur Cami'ndeki törene katıldı.

Cuma namazının ardından saldırıda hayatını kaybedenler için cenaze töreni düzenlenecek.

BBC Türkçe'deki habere göre, anma törenine, El Nur Cami yakınlarında bulunan Hagley Park'ta toplanan binlerce kişi katıldı. Cuma namazı öncesinde okunan ezan ulusal radyo ve televizyonlardan canlı yayınlandı.

Törende konuşan El Nur Camii İmamı Gamal Fouda, saldırganın nefret yaymaya çalıştığını ama aksine sevgi ve şefkatin güçlendiğini söyledi.

Geçen hafta cuma namazı sırasında gerçekleşen saldırıdan kurtulan İmam Fouda, "Geçen cuma o teröristin gözlerindeki nefreti ve öfkeyi gördüm. Bugün aynı yerden baktığımdaysa Yeni Zelanda'dan ve dünyanın dört bir yanından insanların gözündeki sevgiyi görüyorum" diye konuştu.

Ardern, törende yaptığı konuşmada, "Vücudun bir yerine bir şey olursa, tamamı acı çeker. Yeni Zelanda acınızı paylaşıyor, bizler bir bütünüz" dedi.

Törene katılan kadınların büyük bir bölümünün başını örttüğü görüldü.

Yeni Zelanda'da bulunan camilerin büyük bir bölümü bugün kapılarını ziyaretçilere açmaya karar verdi. Ayrıca camilerin etrafında koruma ve dayanışma amacıyla sembolik insan zincirleri oluşturulması da planlanıyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar