Yeni Zelanda: Silah yasalarımız değişecek

Yeni Zelanda: Silah yasalarımız değişecek
Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, ülkedeki silah edinme yasalarının değişeceğini açıkladı.

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde iki camiye yapılan saldırıların ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Başbakan Jacinda Ardern, Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen, 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından gazetecilere silah yasalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Saldırganın Aralık 2017 yılında silah ruhsatı aldığını ve katliamda 2'si yarı otomatik, 2'si av tüfeği olmak üzere, toplam 5 silahın kullanıldığını açıklayan Ardern, "Silah ruhsatlarının verilmesi ve bu silahların bulundurulmasından dolayı yaşanan olay üzerinde çalışmalar yapılırken şu anda silah yasalarımızın değişeceğini söyleyebilirim" dedi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Ardern, düzenlediği basın toplantısında, terör saldırısıyla ilişkili cinayetle suçlanan Avustralya vatandaşı dahil üç kişinin tutuklandığını, bu kişilerin hiçbirinin daha önce sabıka kaydının olmadığını, Yeni Zelanda'da ya da başka bir yerde istihbarat servisleri tarafından izlenen şahıslar arasında yer almadığını söyledi.

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, dünyanın çeşitli ülkelerine seyahat eden ve düzensiz aralıklarla Yeni Zelanda'ya gelen Avustralya vatandaşı zanlının, bugün mahkemeye çıkarılacağını kaydetti. Ülkede güvenlik önlemlerinin üst seviye çıkarıldığını belirten Ardern, vatandaşlardan da şüpheli gördükleri durumları polise haber vermelerini istedi.

Ardern ayrıca, saldırıdan etkilenen yabancılar arasında Türk, Malezya, Suudi Arabistan, Pakistan, Bangladeş ve Endonezya vatandaşlarının yer aldığı bilgisini paylaştı.

YENİ ZELANDA’DA SİLAH YASASI NASIL?

Yeni Zelanda yasalarına göre silah ruhsatı, herhangi bir suç geçmişi olmayan, 16 yaşından büyük ve geçerli nedeni olanlara veriliyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar