Yeşil Kundura önünde işçi eylemi

Yeşil Kundura önünde işçi eylemi
Yeşil Kundura konkordato ilan etmişti.

Geçtiğimiz günlerde içinde Yeşil Kundura’nın da bulunduğu Yeşil Holding bünyesindeki şirketler konkordato kararı almıştı. Bunun üzerine holding bünyesinde bulunan Yeşil Yapı işçileri Yeşil Plaza önüne gelerek eylem başlattı.

Topkapı’da bulunan plaza önüne gelen işçiler "Yeşil Yapı mağdurları burada, devlet nerede" yazılı pankart açtı.Polisin TOMA ve gözaltı araçlarıyla yoğun yığınak yaptığı eylem yerinde işçilerin bekleyişi sürüyor.

İnşaat İşçileri Sendikası konuyla ilgili "Yeşil Kundura’nın iflasın faturasını bize kesmesine izin vermeyeceğiz" başlıklı bir açıklama yaptı.

İşçilerin 5-6 aydır ücretlerini alamadığı belirtilen sendikanın açıklamasında "Yeşil Kundura şunu iyi bilsin ki; zararlarını bir nebze de olsa hafifletmek için işçilerin hakkı olan ücretlerini ve tazminatlarını gasp etmelerine izin vermeyeceğiz. Sürecin sonuna kadar takipçisi, patronun yakasında olacağız" denildi.

Sendikanın açıklaması şöyle:

Geçtiğimiz günlerde konkordato ilan ederek iflastan kaçan ve sermayesini kat kat aşan borçlarını takside bağlayarak kepenk kapatan Yeşil Kundura, inşaatlarında çalışan işçilerin hakkını gasp etmeye çalışıyor.

Yeşil Kundura genel merkezi önündeki işçi arkadaşlarımız; 5-6 aydır ücretlerini alamadıklarını, taşeronlara ödeme yapılmadığını ve verilen çeklerin karşılıksız çıktığını aktarıyorlar.

Genel merkez önünde bekleyen işçi arkadaşlarımızdan götürüye iş yapan bir ustabaşı: "Herkes ekmeği için burada, yani ben ekmeğim için buradayım. Onların malı mülkü hayırlı olsun, benim hakkımı versinler, ben onlardan fazlasını istemiyorum ki. Veremiyorsa da delikanlı gibi söylesin. Ben ekibimin karşısına çıkıyorum, diyorum ki benim şu anda param yok, beni 20 gün idare et. Onlar da gelsin söylesin" diye isyan ediyor.

Kan emici patronlar, gırtlaklarına kadar borca battıklarında ancak kendi hemcinslerinin alacaklarını ödemekten kaçamıyorlar. Kendi kriz faturalarını her zamanki gibi işçiye, emekçiye ödetmeye çalışıyorlar.

Yeşil Kundura şunu iyi bilsin ki; zararlarını bir nebze de olsa hafifletmek için işçilerin hakkı olan ücretlerini ve tazminatlarını gasp etmelerine izin vermeyeceğiz. Sürecin sonuna kadar takipçisi, patronun yakasında olacağız.

"KOCA KOCA BİNALAR YAPTILAR BİZ İŞÇİLERİN PARALARI ONLARA ÇOK GELDİ"

İşçiler tepkilerini dile getirdiler:

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar