Yeşilçay'ın dizisi Antep’i ikiye böldü

Yeşilçay'ın dizisi Antep’i ikiye böldü
Nurgül Yeşilçay'ın Antep'te çekilen 'Gülperi' isimli dizisi ilk bölümü ile eleştirilerin hedefinde.

Çekimleri Antep'te yapılan ve çocuklarını yeniden kazanmak için umudunu kaybetmeden mücadele eden bir annenin hikayesini anlatan Gülperi dizisi Anteplileri ikiye böldü. Dizinin çekimleri Antep'te yapılmasına ve bol bol Antep'ten görüntülerin paylaşılmasına karşın bölgenin 'Taşkıran' olarak geçmesi, Antep'in plakası 27 olmasına rağmen 62 (Dersim) plakalı araçların kullanılması ve aşiret yaşamının ön plana çıkarılması şehirde tepkilere yol açtı.

Dizinin "Antep'i ve Anteplileri karaladığını" savunan Antep Zeugma Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mete Büyükmurat, RTÜK'e şikayet edilmesi çağrısında bulundu.

Büyükmurat yaptığı açıklamada, "Dizi Antep'imizi hem şivesi ile hem de gayri ahlaki konuları ile bir şekilde kötülüyor. Dizinin ilk dakikalarında yengesine tecavüz eden bir adam, 16 yaşında bir kızın reşit olmadığı halde İmam nikahı ile evlendirilmesi Antep ile bağdaştırılamaz. Kent merkezinde sözde ağa olduğunu söyleyen bir adam adeta mafyacılık oynuyor. Bu diziyi izleyenler, Gazianteplileri böyle insanlar olarak görüyor. Hep beraber tepkimizi koyalım ve bu dizinin yayından kalkması için RTÜK'e şikayet edelim. Tüm Antep halkını, sivil toplum kuruluşlarını, tüm yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya ve göreve davet ediyorum" dedi.

Antepli bazı izleyiciler ise dizideki olaylar ve karakterlerin senaryo gereği olduğu ve bunun Antep kenti ile bağdaştırılamayacağı görüşünü paylaştı. (YAŞAM HABERLERİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar