Yıldırım: Başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi

Yıldırım: Başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi
'2 yıl başbakanlık yaptım, başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Darbeler, anayasa değişikliği, referandum, Fırat Kalkanı, Zeytindalı, ekonomik krizler, sıkıntılar'

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 2 yıl başbakanlık yaptığını söyleyerek "Başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi" dedi.

Yıldırım, Marmara Üniversitesi 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı akademik açılışına katıldı. Üniversite'nin Sultanahmet'teki rektörlük yerleşkesindeki törende Binali Yıldırım'a fahri doktora da verildi. Üniversitenin rektörü Prof. Dr. Erol Özver tarafından Yıldırım'a siyaset bilimi ve kamu yönetimi ana bilim dalında verilen fahri doktoranın ardından Binali Yıldırım bir konuşma yaptı.

'DEVLETTE KAĞIT KALKIYOR' 

Yıldırım, "Bu yıl sonuna kadar devlette bütün işler, artık ıslak kağıt kalkıyor, e-imzayla elektronik ortamda yapılacak. Bu değimi toplumda da yapmamız lazım. Bilgi toplumunun dışında kalan bir nüfusumuz var. Şu anda yüzde 65'iz. 70 yaşından yukarıdaki vatandaşlarımız birkaç sene içerisinde ticaretle, devletle, seyahatle olan işlerini kendi kendine yapamayacak. İnternet, sosyal medya kullanımını onlara öğretmezsek, alfabe eğitiminden daha önemli şimdi bilgi toplumunun üyesi olmalı. Şu anda konuşulan bu. Avrupa Birliği belirli yaşın üstündekilere özel bilgisayar geliştiriyor. Daha büyük harflerle yazılmış, daha basit düzenlemelere sahip temel iş ve işlemleri yapacak" dedi.

'BAŞIMA GELEN PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMDİ'

Binali Yıldırım konuşmasının sonunda, "2 yıl başbakanlık yaptım, başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Darbeler, anayasa değişikliği, referandum, Fırat Kalkanı, Zeytindalı, ekonomik krizler, sıkıntılar. Ama milletimizin desteğiyle hepsinin üstesinden geldik. Sağ salim yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar