Yıldırım'dan 'anadil' çıkışı: Yaşatmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız

Yıldırım'dan 'anadil' çıkışı: Yaşatmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız
AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, Kürtçe tabelalar indirilirken, 'Anadilini yaşatmak isteyen tüm etnik gruplara her türlü desteği vereceğiz. Onlara öğretmenler yetiştireceğiz' dedi.

İstanbul Büyükşehir Beledi Başkanlığı seçimleri için gittiği Diyarbakır'daki konuşmasında Kürtçe cümleler kullandığı için MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin tepkisini alan Binali Yıldırım, siyasi iktidarın Kürtçer tabelalara karşı tahammülsüzlüğüyle tezat oluşturacak ve siyasi ortağı Devlet Bahçeli'yi kızdıracak yeni açıklamalar yaptı.

BÖLGE İLLERİNDE KÜRTÇE TABELALAR İNDİRİLİRKEN ANADİL DE ÖZGÜELÜK VAADİDENDE BULUNDU

İstanbul Tuzla’da 'Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kalkınma Vakfı' tarafından düzenlenen kahvaltı programına katılan Yıldırım, bölge ,illerinde Kürtçe tabelalar siyasi iktidarın kararıyla bir bir indirilirken, "İster Kürtçe, ister Gürcüce, ister Çerkesçe anadilini yaşatmak isteyen bütün etnik gruplara her türlü desteği vereceğiz. Onlara destek olacağız, öğretmenler yetiştireceğiz, elemanlar yetiştireceğiz ve anadilinin yaşatılması için ne gerekiyorsa onu yapacağız'' açıklamasında bulundu.

'BÖLGEDE KARDEŞLİKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK'

Bölge insanıyla bir sorunlarının olmadığını iddia eden Binali Yıldırım, geliştireceklerini iddia ettiği yeni siyaseti, bölge insanı yerine Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde Cumhurbaşkanı seçilen Neçirvan Barzani üzerinden anlattı:

"Onun (Neçirvan Barzani) başkanlığı döneminde inşallah ilişkilerimiz Kuzey Irak’la daha da gelişecek. Bizim zaten Kuzey Irak’la ticari ilişkilerimiz iyi. Bir ara bir sıkıntı yaşadık malumunuz. Ancak yeni dönemde Neçirvan Barzani Türkiye’yi çok iyi bilir. Türkiye’de de kendisini yakın tanırız. Çok yakın çalıştık başbakanlık döneminde. Bunu her iki ülkenin halklarının refahı için, geleceği için çok iyi bir fırsat olduğunu biliyorum. Bizim bölgede kardeşlikten başka çaremiz yok. Bölgede yaşanacak bir iç savaş sadece Türkiye’ye değil, Kuzey Irak’a da Suriye’ye de İran’a da zarar verir. Bu küresel emperyal güçlerin de ekmeğine yağ sürmüş olur. Asla bu oyuna gelmememiz gerekiyor.

İster Kürtçe, ister Gürcüce, ister Çerkesçe anadilini yaşatmak isteyen bütün etnik gruplara her türlü desteği vereceğiz. Onlara destek olacağız, öğretmenler yetiştireceğiz, elemanlar yetiştireceğiz ve anadilinin yaşatılması için ne gerekiyorsa onu yapacağız." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar