Yıllardır AKP’ye oy veren işçi: Bu seçimde oy değil, ders vermek lazım

Yıllardır AKP’ye oy veren işçi: Bu seçimde oy değil, ders vermek lazım
‘Akrabalarımın çoğu pazarcı, onları da terörist ilan etti. Zaten onlar da kan ağlıyordu, zararına satış yapıyordu. Artık ortak düşünce bu seçimde AK Parti’ye oy değil, ders vermek lazım.’

Türk Traktör fabrikasında çalışan işçiler tanzim satış satışlar üzerinden ekonomik krizi ve seçimleri değerlendirdi.

Evrensel’e konuşan bir Türk Traktör işçisi, tanzim satış noktalarının seçim yatırımından başka bir şey olmadığını belirterek Türk Traktör işçisi şunları söyledi: "Sanki savaştaymışız gibi kuyruklar oluştu ilk günlerde. Oralardan alışveriş yapanlar da gariban insanlar. Patronların vergileri sıfırlanıyor, asgari ücretten de kesintilerle bu noktalarda zararına satış yapılıyor. Sen tarım ülkesiyken, her şeyi dışardan ithal et; ondan sonra da seçim öncesi halkın gözünü böyle boyamaya çalış. İşçilerin, emekçilerin artık bu oyunlara gelmemesi lazım."

‘OY DEĞİL, DERS VERMEK LAZIM’

Yıllardır AKP’den başka partiye oy vermediğini söyleyen başka bir Türk Traktör işçisi ise ülkenin ve işçilerin durumunun her geçen gün kötüleştiğini anlattı.

"Memleket ne hale geldi. Bizim fabrikada işten atmalar devam ediyor, fabrikanın çoğunun maaşının önemli bir bölümünü İŞKUR gibi kurumlarla devlet ödüyor. Yani kendi maaşımızı kendimiz ödüyoruz. Sadece bizim fabrikada değil her yerde durum kötüye gidiyor. Mart ayında daha kötüye gidecek. AK Parti’nin bu seçimde kaybetmesi lazım. Benim akrabalarımın çoğu pazarcı, onları da terörist ilan etti. Zaten onlar da kan ağlıyordu, zararına satış yapıyordu. Artık ortak düşünce bu seçimde AK Parti’ye oy değil, ders vermek lazım."

‘AK PARTİ GİTMELİ’

Sohbetimizde diğer bir Türk Traktör işçisi de böyle giderse ülkede durumun iyiye gideceğini düşünmediğini belirterek, "O yüzden artık AK Parti gitmeli. Ben bu sefer umutluyum. Ankara, İstanbul gibi iller AK Parti’nin elinden giderse tepetaklak olurlar" dedi.

MAN motor fabrikasında çalışan bir işçi ise tarımın dışa bağımlı hale gelmesiyle bitme noktasına geldiğini, diğer yandan kendi fabrikası yurt dışına çalıştığı için yoğun çalışsa da diğer fabrikalarda da üretimin azaldığını söyledi.

‘HİÇBİR SORUNU ÇÖZMEYECEKLER’

Hem üretimi hem de ücretleri artıracak politikalar geliştirilmesi gerektiğini düşünen işçi, "Ama AK Parti’nin böyle bir derdi yok. Bizim fabrikada hâlâ AK Parti’nin meseleleri çözeceğine inananlar var, ama herkesin bugüne kadar nasıl çözülmediyse bundan sonra da AK Parti’nin hiçbir sorunu çözmeyeceğini bilmeleri lazım" dedi.

‘TANZİM SATIŞ SEÇİM YATIRIMI’

Herkesin bu seçimde yaşanan ekonomik sorunları düşünerek oy vermesi gerektiğini söyleyen başka bir MAN motor işçisinin sözleri ise şöyle: "Bugün en ucuz şey işçiden başkası değil. Patronların vergileri siliniyor, devlet hemen yardıma koşuyor ama emekçiyi gören yok. Tanzim satış noktaları da çare olamaz. Zaten seçime kadar bir yatırım olarak görülüyor. Madem halka ucuza meyve, sebze satacaksın o zaman çiftçiyi rahatlat, üretimi yükselt. Ama nerede… Sonuç olarak bu seçimlerde herkesin artık sorunların farkında olarak oy vermesi lazım" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar