Yılmaz Güney sineması ARTI TV'de

Yılmaz Güney sineması ARTI TV'de
Artı Sanat programında Pınar Ensari sinema tarihçisi ve yazar Zahit Atam ile 'Türkiye'nin Ruhu - Direnmenin Trajedisi' isimli biyografik romanı ve Yılmaz Güney sinemasını konuşuyor.

ARTI GERÇEK- ARTI TV'nin bugün ilk programı 7 Renk. Ardından Gezen Bilir ve Artı Sanat'la cumartesi günü kültürel yolculuğa devam ediyoruz. Daha sonra Erk Acarer ile Haber Peşinde ve son olarak Mevzu Ciddi ekranlara geliyor.

7 RENK

Mustafa Sağlamer'in hazırlayıp sunduğu programda, gerçek bir öyküden senaryolaştırılan "Piyanist"in trajik sonu ekranlara geliyor. Devletin önce kol kanat gerdiği, yaşlılığında ölüme terk ettiği Ruhi Su da sizlerle olacak. Saat 16.00'da.

GEZEN BİLİR

Nurseli Gözüaçık'ın hazırlayıp sunduğu programda, bu hafta Bizans İmparatorluğu döneminin sonlarına kadar birkaç balıkçının barınağı olarak karşımıza çıkan Üsküdar'ın Kuzguncuk semti tanıtılıyor. İlk Musevi yerleşim bölgesi olan Kuzguncuk'un tarihini, sinagoglarını, kiliselerini ve köşkleri Gezen Bilir'de. Saat 18.10'da.

ARTI SANAT

Pınar Ensari'nin hazırlayıp sunduğu Artı Sanat programında, Yılmaz Güney ve Türkiye Sineması üzerine yaptığı tarihsel çalışmalarıyla tanınan, sinema tarihçisi ve yazar Zahit Atam "Türkiye'nin Ruhu - Direnmenin Trajedisi" isimli biyografik romanı ve Yılmaz Güney sinemasını anlatıyor. Saat 20.00'de.

HABER PEŞİNDE

Erk Acarer'in hazırlayıp sunduğu programın yeni bölümünde, Ankara Katliamı davası, IŞİD ile ilgili yeni bilgi, belge ve şüpheler, artarak devam eden Afgan ve Pakistanlı göçündeki madalyonun öbür yüzü, değişen demografi ile olası riskler ve "Sizi Rahatsız Etmeye Geldim" diyen Önder Abay'ın 'Bırak Sokaklar Anlatsın' adlı kitabı konuşuluyor. Saat 21.00'de.

MEVZU CİDDİ

Ayşe Çavdar'ın hazırlayıp sunduğu programda klinik psikolog Dr. Ekrem Düzen, kurucu hallerimizi anlatıyor. Saat 22.00'de.

Artı TV, Hotbird 13 derece Doğu uydusu üzerinden, 11054, Horizontal, 27500 frekanslarıyla veya www.artitv.tv internet adresi üzerinden izlenebilir.

Öne Çıkanlar