Yolsuzluk haberi yapan gazeteci Yılmaz ve Akbaş mahkemeye çıktı

Yolsuzluk haberi yapan gazeteci Yılmaz ve Akbaş mahkemeye çıktı
Yaptıkları haberlerin suç olmadığını belirten gazeteciler kayyumun yargılanması gerektiğini belirtti.

Van’ın Erciş Belediyesi’nin eski kayyumu Mehmet Şirin Yaşar'ın uygulamalarına yönelik yaptıkları haberler nedeniyle yargılanan gazeteci İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş mahkemeye çıktı. Erciş 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilki görülen duruşmaya Gazeteci Erhan Akbaş katılırken, Gazeteci İdris Yılmaz ise Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS aracılığı katıldı.

Hazırlanan iddianamede kayyuma hakaret etmekle suçlanan Yılmaz ve Akbaş'ın "Kayyım  Erciş’te belediye arsalarını ihale ile satılığa çıkardı", "Erciş Belediyesi’nin yeni logosu çalıntı çıktı", "Erciş’te Kayyım’ın Kürtçe tabelalara karşı olan tahammülsüzlüğü devam ediyor", "Kayyım Erciş’te Kadının görünürlüğünü yok etmeye çalışıyor" ve "Erciş Belediyesi’nde işçi kıyımı sürüyor" haberleri hakaret davasına gerekçe gösterildi. 
 
"GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR"
 
Yapılan kimlik tespitlerinin ardından ilk olarak savunma yapan gazeteci İdris Yılmaz, "Basın özgürdür, gazetecilik ise suç değildir. Basının görevi kamuoyunda tepki yaratan usulsüzlükleri eleştirmektir. Kayyımın Kürtçe olan tabelaları değiştirmesi toplumda tepki yaratmıştır. Değişikliğe giden kayyım neden değiştiğine dair de bir açıklama yapmamıştır bu da haber değeri taşıdığı için tarafımızca haber yapılmıştır. Haberin tarafsızlık ilkesi gereği kendisinden de görüş almak için aradığımız kayyım Mehmet Şirin Yaşar cevap vermek yerine telefonlarımızı engellemiştir. Yapmış olduğumuz haberlerde hiç bir şekilde şahsına yönelik rencide edici herhangi bir hakarette bulunmadık. Yaptığı çalışmalara açıklık getirmediğinden dolayı ortaya çıkan kamuoyu tepkisini dile getirdik. Bizler gazeteciyiz suçlu değiliz" diyerek beraatını talep etti.
 
"HABERLERİMİZİN ARKASINDAYIZ"
 
Yılmaz’ın ardından savunma yapan Akbaş da, "Bizler gazeteciyiz yapmış olduğumuz haberlere bakıldığında tamamı kamu yararına yapılmış haberlerdir. Erciş Belediyesi'nin 'Yeni logosu çalıntı çıktı' başlıklı haberimizde 'çalıntı' dediğimiz için kayyıma hırsızlık ithamında bulunduğumuz iddiası ile hakkımızda dava açıldı. Bu logo ilk olarak 13 Ekim 2014 tarihinde Konya’nın Cihanbeyli Belediyesi tarafından kullanılmıştır.

11 Eylül 2016 tarihinde göreve başlayan Mehmet Şirin Yaşar’ın talimatları doğrultusunda yapıldığı iddia edilen Erciş Belediyesine ait kurumsal logo olarak 8 Mayıs 2017 tarihine kadar kullanılmıştır. Farklı bir belediyeye ait olduğunun ortaya çıkması üzerine kamu yararına olduğu için haberleştirip gündeme taşıdık. Kendisinden de görüş almak istedik fakat telefonlarımızı engellediği için ulaşamadık.

"YENİ BİR LOGO ARAYIŞI"

Haberi yayınlamamızın ardından, Erciş Belediyesi hemen yeni bir logo arayışına girdi. 5 Bin TL ödüllü bir logo yarışması başlattı ve yeni logosunu oluşturdu. İlçede bir çok tabelada değişikliğe giderek belediye bütçesinden binlerce TL harcama yapan eski kayyum Mehmet Şirin Yaşar temsil ettiği kamu kurumunu zarara uğrattı, kurumu zarara uğrattığı için hesap vermesi gereken kişi kendisidir, biz değiliz. Yaptığımız haber kamu yararına bir haberdir. Biz yaptığımız tüm haberlerimizin arkasındayız" dedi. 
 
Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti duruşmaya katılmayan eski kayyum Mehmet Şirin Yaşar’ın beyanlarının da alınması için duruşmayı 14 Kasım 2018 tarihine erteledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar