YSK'den mühür kararı

YSK'den mühür kararı
YSK, yanlış mühür basılan, mühürsüz olan veya birden fazla mühür basılan zarflarda kullanılan oyların geçerli sayılmasına karar verdi.

AKP ve CHP, bazı zarflara yanlış mühür basıldığı, bazılarının mühürsüz olduğunu belirterek, bu oyların geçerli sayılması için YSK'ye başvurdu. Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti ve CHP'nin başvurusunu görüşmek üzere toplandı. YSK, yanlış mühür basılan, mühürsüz olan veya birden fazla mühür basılan zarflarda kullanılan oyların geçerli sayılmasına karar verdi.

İLK BAŞVURU CHP'DEN

23 Haziran İstanbul seçimi için oy verme işlemi devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulundu.

CHP İstanbul Hukuk Komisyonu tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklama şu şekilde:

"Bazı sandıklarda sandık mührünün milletvekili genel seçimlerinde kullanılan mühür olduğu tespit edilmiş olup, süreç takibimizde. 

Sandıklarda tutanak tutturulup seçim süreci devam edilecek. 

Bu sandıklardaki oyların geçerli sayılması için YSK’na başvuru yaptık."

AKP DE BAŞVURDU

AKP, bazı zarflara yanlış mühür basıldığı, bazılarının mühürsüz olduğunu belirterek, bu oyların geçerli sayılması için YSK'ye başvurdu.  

YSK'DAN KARAR

YSK, yanlış mühür basılan, mühürsüz olan veya birden fazla mühür basılan zarfların kullanıldığı oyların geçerli sayılmasına karar verdi.

Öne Çıkanlar