'Yukarının artık rahatsız olduğu duyumunu aldım'

'Yukarının artık rahatsız olduğu duyumunu aldım'
Piyanist Fazıl Say konserinin iptal edilmesiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Piyanist Fazıl Say son olarak bir konserinin gerekçe gösterilmeden iptal edilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yukarının bu olaylardan artık rahatsızlık duyduğu duyumlarını aldım" dedi.

Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman’a röportaj veren Say, konserinin iptal edilmesiyle ilgili olarak, "Sebep muhtemelen birilerinin korkusu! Yukarıdan bir emir gelmişliği filan yok. Hatta, ben yukarının bu olaylardan artık rahatsızlık duyduğu duyumlarını aldım. Şu anda amacım, benimle ilgili bu yanlış algıyı değiştirmek. Bunun için de dostluk elimi tekrar uzatıyorum. Çünkü bu algı yanlış arkadaş! Külliyen yanlış! Övündüğüm için değil ama ben kendi dalında, dünyanın her yerinde tanınan, saygın ve özel bir yere gelebilmiş bir Türk sanatçısıyım. Bana bunu yapmasınlar istiyorum. Yıllardır anlatamıyorum. Bu oyun artık bitsin! Yanlış siyasi algılara kurban olmasın müzik, sanat, insanlık... Yeter!" şeklinde konuştu.

"HAYATIMIN 6 YILINI YEDİLER"

Ömer Hayyam’ın şiirini paylaşması yüzünden kendisine dava açarak ceza almasına sebep olan Ali Emre Bukağlı’nın, Adnan Oktar operasyonunda tutuklanmasını da değerlendiren Say, "Bu dava başladığında Fazıl Say’ı suçlayanlar ne diyor bu işe? 2013’te bana 10 ay hapis cezası verildiğinde, alkış tutanlar ne diyor? Vicdanlar ne diyor? Adalet sisteminin içine ürkütücü şekilde yayılmışlıkları olan güçler bunlar. Hayatımın 6 yılını yedi bu adamlar. O altı yılı nasıl geri alacağım? 20 yıldır televizyonda o tuhaf pavyon programlarını yapan Adnan Oktar’ın bu ülkede 4 binden fazla insana dava açmış olmasına ne deniliyor? Bu nasıl bir şey? Bu neyin gücü? Dava başladığında Fazıl Say’ı suçlayanlar ne diyor bu işe?" dedi. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)

Öne Çıkanlar