Yunanistan'da DHKP-C davasında beraat

Yunanistan'da DHKP-C davasında beraat
Türkiye, sanıkların iadesini talep etmiş, ancak Yunanistan yargısı iade taleplerini reddetmişti.

Yunanistan'da mahkeme, ülkede  Kasım 2017'de gözaltına alınan ve DHKP-C ile bağlantılı olduğu iddia edilen 9 kişinin "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasından beraatine karar verdi.

Başkent Atina'da çeşitli evlere düzenlenen baskınlarda tutuklanan 9 kişinin davası Atina Üç Üyeli Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Mahkeme, tüm sanıkların "terör örgütüne üye olmak" ve "silah ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından beraatine karar verdi. 

Öte yandan, sanıklardan 6'sı "hafif silah ve maytap bulundurmak" ve "sahte evrak" suçlarından 2 yıl 7 ay hapis ve para cezasına çarptırıldı. Söz konusu kişilerin 5'inin cezası tecil edildi. 

Sanıklar arasında, 2013'te AKP Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı saldırılarının faili olduğu iddiasıyla aranan Hasan Biber'in cezası ise tecil edilmeyerek para cezasına çevrildi.

Kasım sonunda Atina'da üç  eve düzenlenen operasyonla yakalanan 9 kişi, "patlayıcı madde ve silah bulundurmak", "terör örgütü üyesi olmak" ve "sahte belge bulundurmak" suçlamalarıyla tutuklanarak mahkemeye çıkarılmıştı. 

Türkiye, sanıkların iadesini talep etmiş, ancak Yunanistan yargısı iade taleplerini reddetmişti. 

Yunanistan basınındaki haberlerde, 9 kişinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Aralık 2017'deki ziyaretinde saldırı hazırlığı içerisinde olduklarına yönelik bulgular bulunduğu iddia edilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar