Yunanistan'dan Türkiye'ye şantaj suçlaması

Yunanistan'dan Türkiye'ye şantaj suçlaması
Başbakan Çipras, Yunanistanlı askerlerin tutukluluğunu 'şantaj' olarak nitelendirdi. Hükümet Sözcüsü Bozdağ ise Atina'ya sosyal medyadan tepki gösterdi.

HABER MERKEZİ - Türkiye ile Yunanistan arasında Edirne'de sınırı geçen iki askerin tutuklanmasının yarattığı gerilim devam ederken Yunanistan'dan sert açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Documento gazetesine gönderdiği açıklamada Türkiye'ye iki askeri serbest bırakması çağrısını yineledi ve askerlerin şantaj aracı olarak kullanıldığını ima etti. Daha önce sınırı bir kaç kez geçen Türkiyeli askerlerin geri gönderildiğini belirten Yunanistan Başbakanı, "İnsan hayatı ve insan özgürlüğü, güç mücadelesinin piyonu ve şantaj aracı değildir ve olmamalıdır" dedi.

BOZDAĞ: KİFAYETSİZ SİYASİLER İLİŞKİLERİ BOZMAYA ÇALIŞIYOR
Yaşanan krizle ilgili Ankara'dan da sert açıklamalar geliyor. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Twitter'dan attığı mesajlarla Atina'ya tepki gösterdi.

Bozdağ, "Türkiye, Yunanistan ile ilişkilerini geliştirmek ve güçlendirmek için pek çok olumlu adım attı. Bu gerçeğe rağmen maalesef Yunanistan'daki bazı kifayetsiz siyasiler, Türkiye Yunanistan ilişkilerini bozmak için uğraşıyor" dedi.

 

Bozdağ ayrıca, Yunanistan'da bazı bakanların Türkiye hakkında "haksız ve provakatif açıklamalar" yaptığını ve bunların Yunanistan'ın yararına olmadığını da ifade etti.

 

ÇİPRAS 'PROVOKASYON' DEMİŞTİ
Hafta başında da Çipras iki Yunanistan askerinin Türkiye'de tutuklu bulundurulmasını provokasyon olarak nitelendirdi ve 'kimseden korkmuyoruz' demişti.


İLGİLİ HABER: ÇİPRAS'TAN TÜRKİYE'YE PROVOKASYON SUÇLAMASI


Perşembe günü Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos katıldığı bir tatbikatta Türkiye'yi 'düşman olarak nitelendirmiş ayrıca sınır ve adlar 7 bin ek asker gönderildiğini söylemişti. 


İLGİLİ HABER: YUNANİSTAN SAVUNMA BAKANI TÜRKİYE'Yİ 'DÜŞMAN' İLAN ETTİ   


 

Öne Çıkanlar