Yurt dışı yasağı olan Turgut Öker'in davası bugün görüldü

Yurt dışı yasağı olan Turgut Öker'in davası bugün görüldü
Bir sonraki duruşma 26 Şubat 2020'ye ertelendi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker'in İstanbul'da yargılandığı dava ertelendi.

Hakkında yurt dışına çıkış yasağı olan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker’in duruşması bugün İstanbul Anadolu Adliyesi 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Avrupa Alevi kurumlarından gelen temsilcileri’nin, Avrupa Parlementosu’ndan ve çeşitli Avrupa ülklerinden gelen Milletvekilleri’nin, Türkiye Alevi kurum temsilcilerinin, sanatçıların, HDP ve CHP Milletvekilleri’nin Köy ve yöre derenelerinın ve çok sayıda kişinin katıldıkları davanın duruşması 26 Şubat 2020 tarihine ertelendi.

Ayrıca Hamburg Sol Parti Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız, Almanya SPD Federal Milletvekili Matthias Bartke (SPD), Avrupa Parlemantossu SPD Milletvekili Dietmar Köster (SPD) ve Bayvera Yeşiller Milletvekili Cemal Bozoğlu‘nun da aralarında olduğu delegasyon davaya gözlemci olarak katıldı.

Önce Maraş Katliamı’nın 37. yılında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiası ile yargılanan Öker'in davası şimdide Savcılığın Almanya’da yaşayan bir kişinin mektubunu ihbar kabul etmesi nedeniyle sürüyor.

Öne Çıkanlar