İş dünyası buluşmasında dikkat çeken Uber detayı

İş dünyası buluşmasında dikkat çeken Uber detayı
Erdoğan'ın ABD'de iş dünyasıyla bir araya geldiği toplantıda Türkiye'de faaliyetleri durdurulan Uber de yer aldı. Erdoğan'ın açıklamaları Uber'in faaliyetlerini bitiren yolu açmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın daveti üzerine çalışma ziyareti için gittiği ABD’nin başkenti Washington'da ABD Ticaret Odası ve DEİK/Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından düzenlenen programda, Türk ve ABD’li iş insanları ile bir araya geldi.

Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan eşlik etti.

Toplantıda aralarında Pepsico, Google, UPS, Hilton, The Coca Cola Company, GE, Citi, Uber, THY, Limak, TAV, Borusan, Kale Group gibi şirketlerin temsilcileri ve Türkiye Varlık Fonu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Nasdaq ve Amerika Ticaret Odası gibi kuruluşların temsilcileri de hazır bulundu.

Toplantıda Türkiye'deki faaliyetleri durdurulan Uber'in de bulunması dikkat çekti. Erdoğan geçen yıl yaptığı açıklamada, "Uber diye bir şey çıkmış, o iş bitti. Bizim taksicilik sistemi var. Bu nereden çıktı?" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın bu açıklaması Uber'in faaliyetlerinin sonlandırılmasına giden yolu açmıştı.

UBER DİKKAT ÇEKTİ

Yuvarlak Masa Toplantısı’nda Uber’in de bulunması dikkat çekti. Çünkü Uber artık Türkiye’de faaliyet göstermiyor.

Mahkeme, Uber’e erişimin engellenmesi ve firmanın Türkiye’den men edilmesi talebiyle açılan davayı kabul etmiş, geçen ekim ayında Uber’in tüm faaliyetlerinin durdurulmasına ve internet sitelerine erişimin engellenmesine karar vermişti.

[

ERDOĞAN 'O İŞ BİTTİ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uber ve sarı taksi tartışmalarının yaşandığı dönemde sert açıklamaları ile hatırlanıyor.

Erdoğan, 2018 yılının haziran ayında yaptığı açıklamada, "Uber diye bir şey çıkmış, o iş bitti. Artık öyle bir şey yok. Bizim taksicilik sistemi var. Bu nereden çıktı? Avrupa'da varmış, bana ne oradan ya biz karanını vereceğiz. Bu konuyla ilgili olarak sayın vali bütün yetki sizde, İçişleri Bakanlığımız talimatı verdi. Kendine göre taksicilik sistemi… Böyle bir şey yok" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar