'Yüzük ve gömleği Müslüm Gürses’e ait diyerek satmadık'

'Yüzük ve gömleği Müslüm Gürses’e ait diyerek satmadık'
Engelsiz Yaşam Vakfı, Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur’un, yılın en iyileri ödül töreninde sahtecilik yaptıkları iddiasını reddetti.

Şarkıcı Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, Engelsiz Yaşam Vakfı'nın yılın en iyileri ödül töreninde eşine ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğü satışa çıkardıkları gerekçesiyle 'Müslüm' filminin yapımcısı Mustafa Uslu ve vakıf hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Engelsiz Yaşam Vakfı ise iddiaları reddetti. Engelsiz Yaşam Vakfı, yılın en iyileri ödül töreninde bir yüzük ve gömleği engelliler yararına açık artırmayla satmıştı. Muhterem Nur, Gürses’e ait olduğu söylenerek bir yüzüğün satıldığını ancak yüzüğün şu an kendi parmağında olduğunu söylemişti. Nur, Gürses’e ait gömleğin ise Urfa’da müzede bulunduğunu ifade etmişti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre yazılı açıklama yayınlayan Engelsiz Yaşam Vakfı, söz konusu yüzüğün Mina mücevherat tarafından açık artırmada satılması için vakfa bağışlandığını ifade edilererek şunlar kaydetti: "Gecede yapılan açıklama ve ekranda gösterilen görselde, yüzüğün Mina mücevherata ait olduğu belirtilmiş olup gecenin 6 kamerayla çekilmiş olması nedeniyle kayıtları da mevcuttur. Gömlek ise Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu tarafından vakfımıza, filmde Müslüm karakterinde olan Timuçin Esen’in giydiği gömlek olarak bağışlanmış ve açık arttırmada bu şekilde yapılmıştır. Bunun da kayıtları mevcuttur. Ayrıca vakıf koordinatörümüz Aylin Arasıl Sayın Muhterem Nur’u aramış ve ‘Gerçekten merhumun bir kıyafetini açık arttırma yapalım’ demiş, Muhterem Hanım da tüm eşyalarını müzeye bağışladığını söylemiştir. Bu da istenirse telefon kayıtlarında mevcuttur."

"DEMET AKALIN BİLEREK SATIN ALDI"

Engelsiz Yaşam Vakfı Koordinatörü Aylin Arasıl da yapım şirketine bizzat gittiğini dile getirerek şöyle konuştu: "PR sorumlusu Arzu Mildan’la birlikte Muhterem Nur’u aradık. Kendisi Müslüm Bey’in tüm eşyalarının müzeye bağışlandığını, dolapta güneş gözlüklerinin olduğunu, istersek verebileceğini söyledi. İstemedik, teşekkür ettik. Bunun üzerine yapım şirketi film için özel tasarlanmış kostümlerden bir gömlek verdi, açık arttırmada gömleği gecede ödül alan sanatçılarımızdan Demet Akalın filmde kullanılan kostüm olduğunu bilerek satın aldı. Bu açıklama sonrası merhuma saygımızdan yasal haklarımız gizli kalmak kaydıyla Sayın Muhterem Nur’a karşı dava açmayacağız ama istendiği taktirde mahkemeye tüm açıklamaları delilleriyle birlikte sunacağız." (HABER MERKEZİ) 

İLGİLİ HABER: MUHTEREM NUR: SATTIKLARI YÜZÜK VE GÖMLEK SAHTE

Öne Çıkanlar