Yüzüklerin Efendisi'nin 2. sezonu için Amazon’dan onay

Yüzüklerin Efendisi'nin 2. sezonu için Amazon’dan onay
Televizyon tarihinin en büyük bütçeli yapımı olması nedeniyle çok konuşulan Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonu yayına girmeden 2. sezonuna onay çıktı.

Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) dizisi, daha ilk sezonu çekilmeden Amazon’dan ikinci sezon onayını aldı.

Fantastik edebiyatın en önemli eserleri arasında yer alan ve daha önce sinemaya uyarlanan Yüzüklerin Efendisi’ni diziye uyarlamak için hazırlıklarını sürdüren Amazon, henüz ilk sezonu ön hazırlık aşamasında olan diziye şimdiden ikinci sezon onayı verdi.

FilmLoverss‘ın Deadline’dan aktardığı habere göre, dizinin ilk iki bölümü çekildikten sonra prodüksiyona ara verilecek ve bu 4-5 aylık ara sırasında senarist ekibi yeniden bir araya gelerek ikinci sezonun senaryolarını hazırlayacak. Ayrıca bu ara dizinin yaratıcılarına ilk iki bölümü izleyip, sezonun geri kalanını tutarlı bir şekilde hazırlama fırsatı sunacak.

AMAZON’UN ONAYINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYORDU

Yüzüklerin Efendisi’nin haklarını satın almak için bugüne kadar bir dizi için yapılmış en maliyetli anlaşmalardan birine imza atan Amazon’un diziye ikinci sezon onayı vermesine kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak ikinci sezon onayının bu kadar çabuk gelmesi, Amazon’un dizinin yaratıcıları tarafından ortaya koyulan işten memnun olduğunu ve aynı ekibin ikinci sezonu da hazırlamasını istediğini gösteriyor.

"Star Trek Beyond"un senaristleri olarak tanınan Patrick McKay ve John D. Payne‘in senaryosunu kaleme aldığı dizide, "Game of Thrones"un senaristlerinden Bryan Cogman da danışman olarak yer alıyor. Dizinin yönetmenliğini ise "Lo imposible", "Penny Dreadful" ve "Jurassic World: Fallen Kingdom" gibi yapımlarla tanınan J.A. Bayona üstleniyor.

BAŞROLLER BELLİ OLDU

Henüz oyuncu kadrosu tam olarak şekillenmemiş olsa da "The Lord of the Rings" dizisinin başrollerinde üstlenecek ilk isimler kısa süre önce belli olmuştu. Dizinin oyuncu kadrosuna katılan ilk isim "The Cry" ve "Picnic at Hanging Rock" gibi dizilerde rol alan genç oyuncu Markella Kavenagh olmuş, daha sonra ona en son "Midsommar"da izlediğimiz Will Poulter‘ın eşlik edeceği açıklanmıştı. "The Lord of the Rings" dizisinin oyuncu kadrosuna dâhil olan son isimse Joseph Mawle olmuştu.

J.R.R. Tolkien’ın "The Lord of the Rings" üçlemesinde anlatılan olayların asırlarca öncesinde geçecek olan dizi hakkında bilinenler oldukça kısıtlı olsa da, geçtiğimiz aylarda Amazon tarafından paylaşılan bilgiler dizinin Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ında geçeceğini gösterdi.

Çekimleri Yeni Zelanda’da gerçekleşecek olan "The Lord of the Rings" dizisinin ne zaman ekranlara geleceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Öne Çıkanlar